Beter Bed sleept BASF voor de rechter. De beddenverkoper wil een schadevergoeding voor de schuimmatrassen die door een productiefout van de Duitse chemiereus een giftige stof konden bevatten.

Matratzen Concord, een dochter van Beter Bed, werd hard geraakt door het gifschandaal dat in 2017 speelde. Volgens Beter Bed was er geen direct gevaar voor consumenten, maar ondanks dat zorgden de ‘gifmatrassen’ ervoor dat klanten massaal wegbleven.

Daarop zag Beter Bed de winst flink inzakken, die bedroeg in 2017 9,5 miljoen euro terwijl dat in 2016 nog 19 miljoen euro was.

Topman John Kruijssen doet verder geen inhoudelijke uitspraken over de stappen tegen BASF. ,,Ik wil niet vooruitlopen op het bedrag, ik wil een fatsoenlijke afwikkeling.”

Beter Bed kwam vrijdag ook met een handelsbericht over het vierde kwartaal. Het bedrijf zegt op koers te liggen met de reorganisatie die in oktober werd aangekondigd en noteerde een stijging van de vergelijkbare omzet ten opzichte van een jaar eerder met 2,2 procent. Vooral in de Benelux trok de verkoop aan.

Bij de reorganisatie valt het doek voor 176 van de circa 1000 Matratzen Concord-vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Ook trekt Beter Bed zich terug uit Spanje en is een nieuwe strategie uitgerold voor Nederland en België.

Lees ook op Business Insider