Het is niet makkelijk om een nieuw land te vinden dat niet te duur is, waar het leuk is en waar er een goede kans op werk is.

Daarom vraagt het InterNations expat netwerk ieder jaar aan mensen in 187 landen en regio’s om verschillende aspecten van hun ‘home away from home’ te beoordelen, van de kosten voor levensonderhoud en de kwaliteit van de gezondheidszorg tot het gemak waarmee je lokale vrienden kan maken.

Dit jaar heeft het netwerk meer dan 20.000 expats over de hele wereld geïnterviewd over hun leven en het heeft de antwoorden verwerkt tot een klassement met de totaalscores van de beste landen in de wereld. In ieder land zijn ten minste 40 mensen ondervraagd.

Hieronder zie je de top 24:


24. Nederland — Een populaire locatie voor expats om te werken en rond te reizen.

Foto: Koningin Maxima in Dordrecht in april 2015, bron: REUTERS/Phil Nijhuis/Pool TPX IMAGES OF THE DAY.

23. Estland — De meeste expats in Estland zijn blij met de stand van de economie en het evenwicht tussen werk- en privéleven.

Foto: Een kerstmarkt in Tallinn in Estland, bron: dimbar76/Shutterstock

22. Kazachstan — De Centraal-Aziatische staat wordt steeds populairder als expatbestemming. Mensen zijn hier blijer met hun carrièremogelijkheden en persoonlijke financiën, en zeggen dat het relatief makkelijk is om in de hoofdstad, Nur-Sultan, rond te reizen.

Foto: De Hazrat Sultan moskee in Nur-Sultan in Kazachstan, bron: Mukhtar Kholdorbekov / Reuters

21. Costa Rica — De meerderheid van de ondervraagden in Costa Rica zegt over het algemeen blij te zijn met zijn leven, en dat een vriendelijkere lokale bevolking "eigenlijk niet mogelijk is".

Foto: San José in Costa Rica, bron: Mihai-Bogdan Lazar/Shutterstock

20. Canada — De meeste expats in Canada zijn blij met de economie en de kansen op de arbeidsmarkt, en zeggen dat het een goede locatie is om kinderen op te voeden.

Foto: De skyline van Vancouver, bron: Robert Giroux/Getty Images

19. Finland — Ook Finland wordt gezien als een goede locatie om kinderen op te voeden, en meer dan de helft van de ondervraagden is blij met de kansen op de arbeidsmarkt en de veiligheid.

Foto: Roman Babakin/Getty Images

18. Qatar — Er wordt gezegd dat het makkelijk is om je in Qatar te vestigen, er te wennen en op te gaan in de plaatselijke cultuur.

Foto: Een strand in Qatar, naast Qatars duinen, bron: Kamran Jerbeili / AP

17. Australië — De recreatiemogelijkheden en kwaliteit van de gezondheidszorg in het "Land Down Under" zijn van topkwaliteit.

Foto: Sydney in Australië, bron: Getty Images

16. Colombia — De Colombiaanse lokale bevolking is vriendelijk en behulpzaam en het leven is er goedkoop.

Foto: Bogotá in Colombia, bron: Jess Kraft/shutterstock

15. Nieuw Zeeland - Australië's kleine broertje lijkt ideaal voor expatgezinnen door de hoge kwaliteit van de kinderopvang, het onderwijs en de werkuren.

Foto: Vakantiegangers rijden langs een wegwijzer in St. Arnaud op het Zuidereiland van Nieuw Zeeland op 27 maart 2016, bron: REUTERS/Henning Gloystein

14. Israël — Expats in Israël zijn over het algemeen tevreden over hun baan en zeggen dat er altijd iets leuks te doen is.

Foto: Tel Aviv in Israël, bron: Karl Good / EyeEm / Getty Images

13. Panama — Expats in Panama zijn over het algemeen heel blij met hun baan. Ze zijn blij met de werkuren, het evenwicht tussen werk- en privéleven en ze hebben werkzekerheid.

Foto: Rodrigo Cuel/Shutterstock

12. Luxemburg — De meerderheid van de expats in Luxemburg is tevreden met de carrièremogelijkheden, voelt zich veilig in zijn baan en vindt de levenskwaliteit goed.

Foto: Luxemburg, bron: Will Martin/Business Insider

11. Bulgarije — Buitenlanders in Bulgarije zijn blij met de lage kosten van levensonderhoud en vinden het makkelijk om op te gaan in de plaatselijke cultuur.

Foto: Ross Helen/Shutterstock

10. Tsjechië - Expats zijn blij met de reismogelijkheden, zowel in als buiten Tsjechië.

Foto: Petr David Josek / Associated Press

9. Maleisië — Expats in Maleisië vinden dat ze meer dan genoeg verdienen om hun dagelijkse kosten te dekken, en dat het een makkelijke locatie is om je te vestigen en nieuwe vrienden te maken.

Foto: Kuala Lumpur in Maleisië, bron: Shutterstock

8. Ecuador — Hier zijn de expats het gelukkigst ter wereld, en ze zeggen dat het leven er goedkoop is.

Foto: Quito in Ecuador, bron: Shutterstock

7. Bahrein — De carrièrevooruitzichten zijn goed in Bahrein en de omgeving is goed voor gezinnen met kinderen, zeggen expats.

Foto: Manama in Bahrein, bron: Getty/Husain Abbas

6. Singapore — Het is makkelijk om je hier te vestigen en de mensen voelen zich veilig in Singapore.  Bijna alle ondervraagden zeggen dat ze blij zijn met het openbaar vervoer in de stad en dat het makkelijk is om rond te reizen in de regio.

Foto: Een toeristenboot vaart langs het Marina Bay Sands hotel in Singapore in juli 2019, bron: Lim Huey Teng / Reuters

5. Spanje — De Spaanse gezondheidszorg is betaalbaar en van hoge kwaliteit, en de lokale bevolking is gastvrij voor gezinnen met kinderen.

Foto: Maridav / Shutterstock.com

4. Mexico — Volgens expats is de lokale bevolking vriendelijk en zijn de kosten voor en de kwaliteit van kinderopvang en onderwijs goed.

Foto: Mexico City, bron: Anton_Ivanov/Shutterstock

3. Portugal — Het weer is goed in Portugal, het is gemakkelijk om je er te vestigen en er zijn vele mogelijkheden voor gezelligheid.

Foto: Elena Kharichkina/Shutterstock

2. Vietnam — Het leven in Vietnam is betaalbaar en het besteedbare inkomen van expats is meer dan genoeg om de kosten van het dagelijks leven te dekken. De mensen zijn hier ook blij met hun carrièremogelijkheden.

Foto: Ho Chi Minh City, een van de grootste steden in Vietnam, bron: Getty Images

1. Taiwan — Expats prijzen met een overweldigende meerderheid de levenskwaliteit, de betaalbaarheid en kwaliteit van de gezondheidszorg, de veiligheid en de carrièrevooruitzichten in Taiwan.

Foto: Taipei, de hoofdstad van Taiwan, bron: Getty Images

Lees meer over bijzondere plekken: