De beleggingsapplicatie Bux heeft een flinke kapitaalinjectie gekregen van het Duitse Holtzbrinck Ventures. Het gaat om enkele miljoenen, stelt het FD dinsdag.

De beleggingsapp wil het mogelijk maken om op beleggen toegankelijker te maken. Een jaar na de lancering heeft de app 350.000 gebruikers. De meeste daarvan zijn Nederlanders. De meeste beleggen niet echt, maar spelen het als spelletje. Ongeveer zes procent van de gebruikers belegt met echt geld via de app.

Met de nieuwe investering hoopt Bux ook in Duitsland aan gebruikers te winnen. Duitsland wordt gezien als testcase voor de rest van Europa: als de app daar aanslaat, zal het concept uitgerold worden in andere landen.

Via Bux kunnen gebruikers beleggen op een komende koersstijging of – daling. Wie denkt dat de koers stijgt, gaat ‘long’, wie denkt dat er een daling komt gaat ‘short’. Critici zeggen dat een dergelijk model veel te risicovol is voor beginnende beleggers, waar Bux zich op richt. Zelf zegt de start-up dat er voldoende zekerheden zijn ingebouwd, omdat wordt verplicht om de portefeuille te spreiden.