De toegenomen onzekerheden en weinig rooskleurige economische vooruitzichten voeden wereldwijd de vrees voor een economische recessie met negatieve gevolgen voor de beurs. Wat moet je daarmee als belegger?

Beleggers doen er goed aan om hun beleggingen veilig te stellen en zich voor te bereiden op moeilijke tijden. Mike Wilson, hoofd Amerikaanse aandelen bij de Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley, ziet defensieve aandelen steeds gewilder worden, zo signaleert beurssite finanzen.nl.

Groeiaandelen zijn inmiddels minder gevraagd, terwijl zogenoemde ‘defensieve beleggingen’ populairder worden, zo stelde Wilson tijdens een uitzending van de Amerikaanse zakenzender CNBC.

Dat is volgens de beursexpert ook niet onlogisch, omdat de risico’s op koersdalingen bij bedrijven die sterker meebewegen op de economische conjunctuur ook groter zijn dan bij beleggingen in beursbedrijven die bijvoorbeeld essentiële consumptiegoederen produceren.

Overigens zijn Nederlandse particuliere beleggers nog bijzonder optimistisch over de beursrendementen in de komende vijf jaar, zo blijkt uit een peiling van vermogensbeheerder Schroders. Gemiddeld denken beleggers dat een jaarlijks rendement van 9 procent mogelijk is. Opmerkelijk, want beleggingsfondsenspecialist Robeco verwacht bijvoorbeeld voor de komende vijf jaar voor aandelen een rendement van 4 tot 4,5 procent per jaar.

Lees meer op finanzen.nl over het nut van een defensieve beleggingsstrategie als de economie minder draait.

Lees ook op Business Insider