• Nu beleggen even wat risicovoller is, heeft dat ook gevolgen voor de cryptomarkt.
  • In de derde talkshow in de reeks Business Insider Live: Crypto! kijken we hoe je slim met je geld kunt omgaan in tijden van hoge inflatie en een dreigende recessie.
  • Adviseur en expert Patricia Bogaerts ziet ondanks een volatiele markt nog volop kansen voor gespreid cryptobeleggen.

Financiële markten worden geraakt door de huidige economische ontwikkelingen, met hoge inflatie en economische groeivertraging. Dat is volgens Patricia Bogaerts van Fem Invest, een beleggingsplatform dat zich specifiek op vrouwen richt, onvermijdelijk. Als beleggers door hogere kosten van het levensonderhoud minder geld opzij kunnen zetten om te beleggen, dan wordt de koek nu eenmaal kleiner.

Bogaerts: “Toch is de huidige situatie op de beurs geen reden om minder aandacht te besteden aan de opbouw van vermogen voor later. De onzekerheid van nu zou geen bezwaar moeten zijn om te blijven nadenken over de toekomst.”

Bogaerts pleit ervoor om je pro-actief op te stellen. Door onder meer in crypto te blijven beleggen, kun je toekomstige inflatie nu alvast opvangen. “Dat kun je doen door twee sporen te bewandelen. Bouw aan de ene kant een portfolio op, gericht op de lange termijn. Maar op de korte termijn moet je nu ook iets doen.”

Volgens Bogaerts valt er, als ze een blik werpt op haar eigen portfolio, ook in een bear market op korte termijn geld te verdienen: “Het lukt zo om er vermogen bij te krijgen, waarmee je weer andere dingen kunt doen.”

Om ruimte vrij te maken en je geld actief aan het werk te zetten, noemt Bogaerts een aantal focuspunten. Schrap overbodige uitgaven en investeer dat geld op een slimme manier. Zorg dat je grip en controle houdt. En tot slot, bepaal een strategie: “Wie bewust omgaat met zijn financiële situatie, zal deze periode heel anders doorkomen. Daar geloof ik heilig in.”

 Op 20 oktober 2022 op 20.00 uur is Business Insider Live! terug met een nieuwe aflevering over crypto. Dit keer gaan we in op strategieën om te beleggen in crypto in tijden van stijgende inflatie en een dreigende recessie. Welke beleggingsstrategieën heb je tot je beschikking als cryptobelegger? Hoe kun je navigeren in stijgende en dalende markten? En hoe selecteer je blockchainprojecten met echte waarde? Kijk hier voor meer informatie.

Wil je beginnen met investeren in Bitcoin, Ethereum en 80+ andere crypto? Dat kan bij LiteBit. Dit van origine Nederlandse crypto platform dat geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank maakt crypto handelen eenvoudig. Je kunt hier crypto kopen, verkopen, staken en bewaren. Veilig, makkelijk en snel. Start hier direct met traden.