“Het is natuurlijk leuk als er een kopietje staat van Witvoet twintig jaar geleden. Maar het is ook heel leuk als het hele andere mensen zijn.” Ondernemer en investeerder Bas Witvoet doet dit seizoen voor het eerst mee als jurylid van het programma Dragons’ Den, waar startups mogen pitchen voor een panel van doorgewinterde ondernemers.

“Ik kijk altijd naar de mensen, maar ook of er nog ruimte is voor verandering of andere richtingen. Als ondernemer begin je met een idee, maar vijf jaar later ziet een bedrijf er vaak heel anders uit. Aanpassingsvermogen is in de praktijk heel belangrijk”, vertelt Witvoet in de podcast The Next Move.

Hij merkt dat veel jonge ondernemers tegenwoordig bezig zijn met digitale applicaties, “Dat vind ik heel gaaf, maar ik vind het ook wel heel leuk als iemand met iets heel tastbaars komt, zoals een gezonde pannenkoek.”

Opvallend is volgens Witvoet dat voor sommige prille bedrijven al een behoorlijk hoge waardering wordt gevraagd: “Een miljoen voor iets dat soms echt niet meer dan idee is. Dat is wel fors. Ik noem dat niet onbeschoft en het heeft ook wel iets als je dat durft. Maar ik zou het zelf niet gekund hebben.”

In de zestiende aflevering van de podcast The Next Move spreekt strategisch adviseur Diederik Heinink met Bas Witvoet over zijn ervaring als ondernemer, hoe hij moeilijke tijden heeft overleefd én hoe Dragons' Den past in zijn toekomstplannen.

Volg de podcast The Next Move en abonneer je via SpotifyGoogle of Apple.

LEES OOK: Waarom stekkerauto’s het de komende 20 jaar zullen winnen van alternatieven zoals waterstof, volgens de topman van Fastned