Als je een oude Barbie hebt die thuis liggen te verstoffen, is er een kans dat je geld kunt verdienen door de pop online te verkopen.

BonusFinder, een Amerikaanse vergelijkingswebsite, heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd over de meest waardevolle Barbiepoppen aller tijden.

Daarbij is gebruik gemaakt van gegevens van de online marktplaats BarbieDB.com om de maximale verkoopprijs te vinden van de poppen die tussen 1959 en 2020 werden uitgebracht.

De originele Barbie #1, die in 1959 werd geproduceerd en voor slechts 3 dollar werd verkocht, staat bovenaan met een maximale verkoopwaarde op de tweedehandsmarkt van 27.450 dollar. Ruth Handler, die mede-eigenaar was van het speelgoedbedrijf Mattel dat deze poppen produceert, was het brein achter dit eerste model.

De eerste Barbie had een kenmerkende look: een zwart-wit badpak met naaldhakken. Ze was 11,5 centimeter lang, had blond haar en werkte als fotomodel.

De op één na meest waardevolle Barbiepop is Dahlia Barbie, ontworpen door Robert Best in 2006, met een verkoopwaarde tot 2.423 dollar. De Dahlia Barbie draagt een witte jurk met zwart kant, witte satijnen handschoenen, zilveren oorbellen en een broche met Swarovskikristallen.

De maximale verkoopwaarde van andere Barbies op de lijst van BonusFinder varieert van 429 dollar tot 1.451 dollar.

Deze zomer komt de nieuwe Barbiefilm uit met actrice Margot Robbie als Barbie en acteur Ryan Gosling als Ken. De voorpubliciteit heeft de hype rond de pop de afgelopen maanden weer doen oplaaien.

De release van de trailer heeft er zelfs voor gezorgd dat fans fanatiek op zoek zijn naar Barbie-gerelateerde artikelen. Mattel bracht onlangs een nieuwe collectie Barbiepoppen uit gebaseerd op de cast van de film.

LEES OOK: De nieuwe Barbie-film belooft een doorslaand commercieel succes te worden, als je afgaat op zoekopdrachten naar aanleiding van de trailer