Beleggers hadden weinig te klagen over CEO Steve Easterbrook van McDonald’s: onder zijn leiding werd de fastfoodketen op de beurs zo’n 75 miljard dollar meer waard. Maar Easterbrook heeft één cruciale fout gemaakt: als topman een relatie beginnen met een medewerker.

McDonald’s heeft topman Easterbrook dit weekend ontslagen vanwege de relatie. Dat strookte niet met het beleid van de fastfoodgigant, bericht zakenblad Financial Times. Het concern vindt dat de Brit blijk heeft gegeven van een “slecht beoordelingsvermogen”.

Easterbrook trok in een mail aan medewerkers het boetekleed aan. “Ik ging recentelijk met wederzijdse instemming een relatie aan met een medewerker en dat was strijdig met het beleid van McDonald’s. Dat was een fout”, citeert de krant uit het bericht. Easterbrook zei het met het bestuur eens te zijn dat het tijd is om te vertrekken.

Ontslagen topman vernieuwde McDonald’s

Easterbrook was de man achter veel vernieuwingen bij de fastfoodketen. Hij zette de samenwerking met UberEats op, zodat het eten van McDonald’s nu ook bezorgd wordt. Sinds het aantreden van Easterbrook in maart 2015 is de waarde van een aandeel McDonald’s bijna verdubbeld

McDonald’s heeft een marktwaarde op de beurs van bijna 150 miljard dollar, terwijl dat in 2015 ongeveer de helft was.

Chris Kempczinski treedt nu aan als nieuwe topman. Hij gaf voorheen leiding aan de Amerikaanse tak van het bedrijf, dat wereldwijd tienduizenden vestigingen heeft.

LEES OOK: De duurste hamburger van McDonald’s laat zien dat er twee Amerika’s zijn: een budget-burger voor de armen, een luxe variant voor de rijken

Lees ook op Business Insider