• Werkgevers verwachten soms binnen 24 uur antwoord als ze jou een baan aanbieden, terwijl jij meer tijd nodig hebt.
  • Volgens loopbaanexpert Lynn Taylor zijn er een aantal dingen die kunnen helpen bij het winnen van tijd, maar er ook voor zorgen dat je niet uit beeld raakt.
  • Wees dankbaar en professioneel, spreek een specifiek aantal dagen af en stel aanvullende vragen. En wees niet te bang om te onderhandelen.

Business Insider heeft onlangs aan de lezers in de VS gevraagd met welke carrièrevragen ze worstelen. Een van de meeste brandende vragen was: “Ik heb een nieuwe baan aangeboden gekregen en het bedrijf wil dat ik een beslissing neem, maar ik heb meer tijd nodig. Wat moet ik doen?”
Die vraag hebben we beantwoord met hulp van Lynn Taylor, loopbaanexpert en schrijver van het boek Tame Your Terrible Office Tyrant: How to Manage Childish Boss Behavior and Thrive in Your Job.

De situatie dat iemand meer tijd nodig heeft komt regelmatig voor. “Je hebt eindelijk dat langverwachte aanbod voor een baan gehad. Je wil niet zomaar in het diepe springen, maar ook niet ongeïnteresseerd lijken”, legt Taylor het dilemma uit.

Hoe kan je beleefd om uitstel vragen om de juiste beslissing te nemen?

“Het is voor werkgevers niet ongebruikelijk om te vragen om een antwoord binnen 24 uur, maar dat betekent niet dat je daaraan moet voldoen”, zegt Taylor. “Het bedrijf kan dan aandringen op een snelle beslissing, maar vaak wordt er wel een beetje tegengas verwacht, hoe moeilijk dat misschien ook is voor een aanstaande werknemer.”

Zelfs als je van plan bent wat tijd te nemen voor je definitieve beslissing moet je volgens Taylor altijd direct wat laten horen. “Een vuistregel is dat je twee tot drie dagen kunt nemen voor je uiteindelijke antwoord”, stelt ze. “Als de werkgever vaag blijft over wanneer antwoord wordt verwacht, dan heb je mogelijk tot maximaal een week de tijd, maar veel hangt af van de omstandigheden.”

De meeste werkgevers begrijpen dat je tijd nodig hebt om het aanbod te overdenken en dat het een belangrijke beslissing is. Als ze dat niet doen en je erg onder druk zetten, dan is dat een veeg teken en ontsnap je misschien net op tijd aan een slechte werkplek.

Hier is een aantal dingen die kunnen helpen bij het winnen van tijd, maar er ook voor zorgen dat je niet uit beeld raakt:

Lees ook op Business Insider

Toon enthousiasme en dankbaarheid

Je kan enthousiast en dankbaar zijn zonder direct een antwoord te geven, zegt Taylor. “Laat ze weten dat je het aanbod erg waardeert, maar dat je wat tijd nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.”

Maak het plaatje compleet

Zijn er nog onbeantwoorde vragen die kunnen helpen bij het aan elkaar knopen van de losse eindjes? Zijn alle extraatjes en secundaire arbeidsvoorwaarden aan de orde gekomen zoals bonussen, tegemoetkoming van de ziektekosten, vakantiedagen, aandelen, auto en/of telefoon van de zaak, vrije tijd, cursussen en opleidingen? Heb je een goed beeld van de bedrijfscultuur en je werktijden?

Door meer tijd te vragen heb je meer ruimte gecreëerd om het plaatje compleet te maken, legt ze uit. Daarnaast is het stellen van vragen sowieso een goeie manier om extra tijd te krijgen.

Spreek een specifiek aantal dagen af

Noem een specifieke datum. “Ik waardeer het aanbod zeer en ik zie er echt naar uit om bij uw bedrijf te werken. Ik vraag me af of ik komende woensdag antwoord kan geven op uw aanbod”, zegt Taylor. Hou je vervolgens wel aan je eigen deadline om niet het risico te lopen dat het aanbod wordt ingetrokken.

young student works on his laptop at home

Foto: Shutterstock/Jack Frog

Wees niet bang om te onderhandelen

Niemand wil een lang nagejaagd aanbod in gevaar brengen. Maar zou je echt wel willen werken voor een werkgever die een aanbod intrekt als je iets meer tijd vraagt? “Onthou dat je zelf ook het bedrijf aan een oordeel onderwerpt. Nu is het moment om dat goed te doen”, zegt Taylor.

Vergelijk met andere aanbiedingen

Als je een ander aanbod hebt lopen, dan kan je dat gebruiken om een beetje diplomatieke druk uit te oefenen. Wees er eerlijk over, maar geef niet al te veel details prijs. En voorkom in elk geval dat je te snel toehapt, terwijl je het andere aanbod eigenlijk beter vindt.

Man thinking

Foto: Flickr/Michael Thurber

Verbrand geen schepen achter je

Hoe je ook vraagt om meer tijd, zorg ervoor dat je het professioneel doet, raadt Taylor aan. “De zakenwereld, jouw specifieke sector en de markt zijn kleiner dan je misschien denkt. Het is goed mogelijk dat de manager die het aanbod heeft gedaan verderop in je carrière ineens weer opduikt. Dus zet je beste beentje voor, juist ook als je een aanbod afwijst.”

Accepteer of verwerp het aanbod formeel

Laat nooit onduidelijkheid bestaan bij je werkgever en neem ook niet aan dat het voldoende is als je ooit een keer nonchalant hebt laten vallen dat je de baan aan zou nemen als die je aangeboden wordt.

“Als je je definitieve beslissing genomen hebt, kan je dat mondeling laten weten. Maar doe het ook schriftelijk”, zegt Taylor. “Je zult waarschijnlijk ook iets voorlopigs moeten tekenen. Maar als je het aanbod afwijst, doe dat dan ook met een vriendelijke e-mail waarin je netjes bedankt.”

Lees meer over solliciteren: