Wie veel online winkelt, heeft wellicht baat bij Yippie. Het programmaatje voor in je browser checkt automatisch of een artikel goedkoper is in een andere webshop.

Prijsvergelijken doet iedereen. Als je op zoek bent naar een nieuwe camera of wasmachine, kies je de voordeligste aanbieding. Waarom zou je immers onnodig meer betalen?

Prijsvergelijkingssites als Kieskeurig.nl en Beslist.nl bestaan al jaren om de consument daarbij te helpen. Daar kun je vele webwinkels tegelijk doorzoeken en zo direct vergelijken.

De jonge ondernemers Péter Pál Koszta en Maurice Kroon willen deze markt nu opschudden met Yippie , een assistent die meekijkt tijdens het online winkelen.

Robotje kijkt mee tijdens het winkelen

Yippie is een zogenoemde add-on of plug-in, een klein programma dat je kunt installeren in je browser (Safari, Chrome of Firefox). Tijdens het online shoppen, kijkt het robotje van Yippie in de bovenhoek met je mee.

Binnen enkele seconden vergelijkt het programma de prijs van een artikel met die in de 2100 andere webwinkels waar Yippie mee samenwerkt, waaronder Bol.com en Media Markt. Is een product elders goedkoper, dan krijg je een seintje. Vervolgens kun je doorklikken naar de voordeligere webwinkel. Zie ook de onderstaande video met uitleg.

Lees ook op Business Insider

Koop je een product na een tip van de plug-in, dan krijgt Yippie een percentage van het aankoopbedrag.

Cadeaukaart van 5 euro

Het grote verschil met andere vergelijkers is dat je niet zelf op onderzoek uit hoeft te gaan. Yippie komt vanzelf met goedkopere alternatieven.

Het aantal webshops waarmee wordt vergeleken lijkt ten opzichte van andere vergelijkers nog lager te liggen. Volgens Yippie is dat een kwestie van tijd. Het bedrijf is constant bezig meer webwinkels toe te voegen.

Yippie is nog een jong bedrijf en wil op dit moment vooral snel groeien en naamsbekendheid opbouwen. Daarom geeft het een cadeaukaart van 5 euro weg voor elke vijf vrienden die jij uitnodigt om Yippie te gebruiken.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl