Welke model auto komt in 2017 als populairst uit de bus? Het jaar is nu acht maanden oud en nog steeds is er geen duidelijke favoriet.

In eerdere jaren stak er vaak één model bovenuit, zoals de Peugeot 308 in 2015 of de Volkswagen Up in 2013.

Maar dit jaar is de strijd ongemeen spannend. De verkoopaantallen van zes auto’s liggen ontzettend dicht bij elkaar, blijkt vrijdag uit cijfers van RDC. Tussen de nummer één en de nummer zes zit nog geen zeshonderd stuks verschil.

Overigens zijn er in januari tot en met augustus opgeteld 288.164 nieuwe auto’s op kenteken gezet. Dat is ruim 14 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Goed nieuws voor autodealers, al werden er tot vijf jaar geleden structureel meer nieuwe personenauto’s verkocht.

Volkswagen blijft het populairste merk onder Nederlanders, met een marktaandeel in de eerste acht maanden van 10,5 procent. Het Duitse merk staat dan ook met drie modellen in de top zes.

Maar Renault blijft niet ver achter, met 9,3 procent van alle nieuw verkochte auto's. De Fransen leveren bovendien het populairste model: de Renault Clio. Kijken of de Clio zijn minieme voorsprong tot het einde van het jaar kan behouden.

Dit zijn de tot nu toe de populairste modellen van 2017:


1. Renault Clio - 7.622 stuks


2. Volkswagen Golf, inclusief Sportsvan - 7.290 stuks

volkswagen golf


3. Volkswagen Polo - 7.138 stuks

volkswagen polo


4. Kia Picanto - 7.087 stuks

kia picanto


5. Volkswagen Up! - 7.067 stuks

volkswagen up


6. Opel Astra - 7.033 stuks

opel astra


LEES OOK: Met deze 13 gadgets haal je het beste uit je auto

MIS OOK NIET: Peddelen naar je werk: deze fietsen kunnen auto’s vervangen