In Australië is een gigantische zeekrokodil van 600 kilo gevangen. Er is acht jaar lang gejaagd op het reptiel, dat een gevaar vormde voor de lokale bevolking.

De 4,7 meter lange krokodil werd in 2010 voor het eerst gezien in een natuurgebied in de buurt van de Australische plaats Darwin. Het is de grootste zeekrokodil die ooit in het gebied gevangen is.

Daarmee is het ook meteen een van de grootste reptielen die ooit ter wereld is gevangen. Grotere – nog levende – reptielen dan de zeekrokodil bestaan namelijk niet.

Zeekrokodillen doden ieder jaar wel een paar mensen. Daarom waren de Australiërs bang dat ook deze krokodil slachtoffers zou maken. In het modderige water is de krokodil maar moeilijk te zien, waardoor onoplettende toeristen of kinderen gemakkelijk slachtoffer zouden kunnen worden.

Nu de krokodil is gevangen, wordt hij naar een opvangcentrum voor krokodillen gebracht. Daar kan de 60-jarige krokodil de rest van z’n leven blijven. Zeekrokodillen worden normaal gesproken ongeveer 70 jaar oud.

In de afgelopen jaren hebben rangers in het gebied al meerdere keren een poging ondernomen om de krokodil te vangen, maar dat bleek moeilijker dan gedacht. Hieronder zie je een paar foto’s van het beest.

Lees ook op Business Insider