Het Belgische softwarebedrijf Graphine en VFX-leider Weta Digital lanceren AR Horse, een mobiele augmented reality-app waarmee je in real time een levensecht paard in je omgeving tovert met je ARCore-compatibele smartphone.

De app geeft een haarscherpe blik op de meest geavanceerde augmented reality en is vanaf nu gratis te downloaden via Google Play.

Graphine is een wereldwijde referentie in texture streaming technology voor games en virtual reality. In samenwerking met Weta Digital, hofleverancier van visual effects voor films als Lord of The Rings en War for the Planet of the Apes, ontwikkelde Graphine nu de baanbrekende ARapplicatie AR Horse.

Deze app heeft als om een nieuwe standaard te zetten voor visuele kwaliteit in AR-applicaties. De technologie is beschikbaar voor ontwikkelaars van mobiele applicaties voor ARCore compatibele hardware gebruikmakend van de Unity Technologies realtime ontwikkelplatform.

Grenzen verleggen

“Visuele kwaliteit is een van de belangrijkste elementen van een geloofwaardige mixed realityervaring. Mobiele hardware ondersteunen is iets wat ons bedrijf al heel lang wilde doen. AR Horse bleek de ideale case om ons verhaal in de verf te zetten bij een breed publiek”, vertelt CEO Aljosha Demeulemeester.

De applicatie toont objecten die gecreëerd zijn voor special effects in bioscoopfilms - in dit geval een imposant zwart paard - op de locatie waar de gebruiker zich bevindt. “Voor zover wij weten bestaat er geen enkele andere applicatie die een groot virtueel object zo levensecht en gedetailleerd weergeeft. Door in de app dichter het paard van dicht te bekijken krijg je daar pas echt een goed begrip van”, vertelt Demeulemeester trots.

Bekijk de video.

Nieuwe toepassingen

Augmented en virtual reality (VR) worden meer en meer mainstream. Bedrijven in bijna alle sectoren zijn vandaag op zoek naar manieren om te groeien dankzij AR of VR. De technologie van Graphine opent nu voor het eerst de deur naar toegankelijke en bijna-fotorealistische toepassingen die binnenkort gebruikt zullen worden in trainingapplicaties, virtual stores, promotiefilms, games of reclameboodschappen.

Lees de blog voor meer technische informatie.

Over Graphine
Graphine ontwikkelt grafische technologie voor wereldleiders in de videogame- en 3D-industrie en voor pioniers in AR en VR. Met een buitengewone expertise in virtual texturing, texture streaming en 3D game engines is Graphine actief voor klanten in diverse sectoren: van autobouwers en mediabedrijven tot partners in compleet nieuwe sectoren.

About Weta Digital
Weta Digital is one of the world’s premier visual effects companies. Led by Senior Visual Effects Supervisor Joe Letteri, Weta Digital is known for its culture of creativity and innovation. From Gollum to Caesar, Middle-earth to Pandora, the studio has created some of the most memorable characters and worlds of the last twenty years.