Apple heeft toegang gevraagd tot een voormalig militair terrein in Californië in de Verenigde Staten, vermoedelijk om een eigen zelfrijdende auto te testen. Het gaat om een afgeschermd gebied met meer dan 30 kilometer aan straten en snelwegen. 

Dat meldt de Britse krant The Guardian, op basis van documenten.

Het is onduidelijk wat de maker van onder meer de iPhone precies wil testen, maar het terrein wordt vaker als testterrein gebruikt door autofabrikanten. Zo gebruiken ook Mercedes-Benz en Honda het terrein om zelfrijdende auto’s te testen.

Andere fabrikanten testen de auto’s vaak ook op de openbare weg, maar zij moeten commerciële en technische details openbaar maken; iets wat Apple absoluut niet wil.

Apple wil auto in 2020 lanceren

Sinds begin dit jaar duiken in de media berichten op dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een zelfrijdende elektrische auto. Het technologieconcern zou hier een speciaal team voor hebben samengesteld. Apple zou de auto in 2020 willen lanceren.

Het technologieconcern doet er vooral het zwijgen toe, maar voedt zo nu en dan de geruchten. Zo merkte topmanager Jeff Williams van Apple tijdens een conferentie in mei op: ,,De auto is het ultieme mobiele apparaat, niet waar?''

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl