Voor de stalen schakelarmband die je bij de Apple Watch aan kunt schaffen moet je 499 euro neertellen. Dat kan goedkoper, vindt het Amerikaanse bedrijf Sanho. Ze lanceren een Kickstarter-campagne voor een soortgelijk bandje van slechts 49 dollar.

Alsof de Apple Watch niet al duur genoeg is, kosten de speciaal ontworpen bandjes ook nog eens een fortuin. De prijs van een sportbandje valt met 59 euro nog mee. Maar voor een leren bandje ben je minimaal 169 euro kwijt.

De metalen schakelarmband, een geliefd ontwerp bij horlogeliefhebbers, spant de kroon met een prijs van 499 euro. Daarvoor koop je ook een Watch Sport, het goedkoopste model in de horlogelijn van Apple.

Gelukkig heeft het techconcern de richtlijnen vrijgegeven om bandjes voor de Watch te maken. Dat betekent dat derden andere, vaak goedkopere varianten op de markt kunnen brengen.

Tien keer zo goedkoop

Sanho, dat onder de merknaam Hyper accessoires maakt voor veel Apple-producten, lanceert volgende week een Kickstarter-campagne voor een metalen bandje dat past op de Watch. Het ontwerp is wel iets anders, maar het bandje is gemaakt van hetzelfde staal als de Apple-variant.

Voor de eerste duizend donateurs kost-ie slechts 49 dollar, iets meer dan 44 euro. Ofwel tien keer zo goedkoop als het origineel van Apple. Hij ligt daarna in de winkel voor 99 dollar.

De schakelarmband komt in drie verschillende modellen: in zilver en zwart voor de grote horlogekast van 42 mm en alleen in zilver voor de 38 mm-versie. De Kickstartercampagne begint op 25 augustus en loopt tot en met 28 september.

Vindt Apple dit erg? Natuurlijk loopt het bedrijf iets aan inkomsten mis door goedkopere bandjes van derden. Maar uiteindelijk zal dit de verkoop van de Apple Watch alleen maar stimuleren. Wellicht dat het consumenten verleidt om de duurdere, roestvrijstalen versie van het slimme horloge aan te schaffen, nu ze een bijbehorend bandje goedkoper kunnen krijgen.