• Technici van Apple zullen volgens MacRumors alvorens een iPhone te repareren voortaan eerst een internationaal register raadplegen.
  • In het GSMA Device Registry is na te gaan of een iPhone als vermist of gestolen is opgegeven.
  • Het nieuwe beleid is bedoeld om te voorkomen dat dieven hun gestolen telefoons laten repareren om ze daarna in perfecte staat te verkopen.
  • Lees ook: Apple presenteert verbeterde versie van de iPhone SE en de nieuwe desktopcomputer Mac Studio

Apple maakt het dieven moeilijker om gestolen iPhones op te sturen voor reparatie en ze daarna te verkopen.

In een intern memo dat is ingezien door MacRumors, adviseert Apple technici om het internationale GSMA Device Registry te raadplegen om te bekijken of de telefoon waar ze mee bezig zijn als vermist of gestolen is opgegeven.

Als de telefoon als vermist staat geregistreerd, dan moeten de technici weigeren het toestel te repareren. Dat moet dieven afschrikken gestolen iPhones op te sturen naar Apple voor reparatie, meldt MacRumors.

Klanten kunnen hun telefoons registreren in het GSMA Device Registry door het zogeheten IMEI-nummer. Dat nummer kan je vinden onder het tabblad Algemeen bij Instellingen.

Het nieuwe beleid van Apple is een extra stap om te voorkomen dat gestolen iPhones naar technici van Apple worden opgestuurd om gerepareerd te worden.

Op dit moment mogen Apple Stores of Apple Authorized Service Providers volgens MacRumors geen iPhone repareren als de klant niet de functie "Find My iPhone" kan activeren, een dienst die kan achterhalen waar een iPhone zich bevindt. 

Er zijn geen officiële statistieken over gestolen iPhones, maar de toestellen zijn altijd al een zeer aantrekkelijk doelwit geweest voor dieven.

LEES OOK: 10 manieren om het meeste uit de accuduur van je iPhone te halen