• De iPhone 13 wordt naar verluidt op 14 september aangekondigd en is vanaf 24 september beschikbaar.
  • Door het chiptekort zijn processors in prijs gestegen, dus zou Apple overwegen de nieuwe telefoon duurder te maken.
  • Uit gelekte foto’s van verpakkingsmaterialen blijkt dat de techreus gewoon kiest voor ‘iPhone 13’ als naam.

De geruchtenmolen over de aankomende iPhone 13 draait op volle toeren. De telefoon wordt ergens volgende maand door Apple aangekondigd, zoals het elk jaar in september doet.

Net als voorgaande jaren wemelt het van de geruchten vlak voor de lancering. Dit keer wordt er beweerd dat de iPhone 13 duurder wordt dan z’n voorgangers.

Apple houdt doorgaans de prijzen gelijk aan die van de telefoons van een jaar daarvoor. Het maakt alleen de oudere modellen iets goedkoper, of haalt deze uit de roulatie. Maar vanwege de aanhoudende chiptekorten en de daarmee gepaarde prijsstijgingen zou Apple overwegen de iPhone 13 duurder te maken, aldus DigiTimes.

Chipleverancier TSMC zou de prijzen tot 20 procent verhoogd hebben. Apple zou zo’n 3 tot 5 procent extra aan TSMC moeten betalen. En aangezien de techgigant uit Cupertino de winstmarge op een iPhone niet drastisch wil verkleinen, berekent het mogelijk de extra kosten door aan de klant. Hoeveel duurder de iPhone 13 dan wordt, is nog onduidelijk.

DigiTimes heeft tot nu toe 100 geruchten naar buiten gebracht waarvan er 61 correct bleken, volgens de website AppleTrack.

Apple presenteert de iPhone 13 op 14 september, te koop vanaf 24 september

Notoire Apple-lekker Jon Prosser heeft nog meer informatie over de iPhone 13. Volgens bronnen die hij sprak laat Apple op 7 september weten dat het een week later, op 14 september, een persconferentie over de nieuwe telefoon geeft.

Vervolgens is de iPhone 13 vanaf 17 september te bestellen en ligt-ie vanaf 24 september in de winkel.

Prosser weet ook te melden dat Face ID op de iPhone 13 kan omgaan met mondkapje en beslagen brillen. Apple zou namelijk op grote schaal aan het testen zijn met iPhone 13-hardware die aan een iPhone 12 gekoppeld is. Deze hardware kan gezichten scannen die bedekt zijn met een mondkapje en bril.

Of de iPhone 13 bij de lancering al de verbeterde Face ID heeft, is niet zeker. Het kan zijn dat dit later via een software-update beschikbaar wordt.

Prosser verspreidde tot nu toe 183 geruchten. Hij kreeg in bijna driekwart van de gevallen gelijk, aldus AppleTrack.

iPhone 13 gaat toch iPhone 13 heten

Naast dit alles verschenen er ook beelden van de verpakking van de iPhone 13 waarop duidelijk de naam ‘iPhone 13’ staat. Het zou betekenen dat Apple toch kiest om de nieuwe telefoons een ongeluksgetal als naam te geven. Iets waar potentiële kopers op tegen waren.

In een eerder artikel gingen we dieper in op iPhone 13-geruchten waarvan we verwachten dat ze waar zijn. Ook keken we naar geruchten waarvan we graag zouden willen dat ze waar zijn, maar die we waarschijnlijk niet op de iPhone 13 zullen terugzien. Klik op de link hieronder om het hele artikel te lezen.

LEES OOK: De iPhone 13 komt eraan, maar wat gaat Apple verbeteren? Dit is wat we weten