De online verkopen van Apple zijn voor het eerst groter dan die van Staples. Daarmee verovert Apple plek twee op de ranglijst van grootste internetwinkeliers ter wereld. Amazon voert de lijst van grootste internetwinkels aan.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van cijfers van onderzoeksbureau Internet Retailer.

Volgens Internet Retailer steeg de jaarlijkse online omzet van Apple in 2013 naar 18,3 miljard dollar. Deze toename van maar liefst 24 procent is grotendeels te danken aan het feit dat de hardware verkopen via internet nu voor het eerst ook meegeteld worden.

Het Amerikaanse bedrijf Staples was in 2013 goed voor een online omzet van 10,4 miljard dollar. Het eveneens Amerikaanse Walmart haalde 10 miljard dollar binnen met online verkopen.

Grote concurrentie voor Amazon is dit nog niet te noemen. Als je de omzetten van Walmart, Staples en Apple bij elkaar optelt komen lang niet aan de bijna 68 miljard dollar die Amazon vorig jaar verdiende met de webwinkel.

Hoewel Amazon zich voorlopig nog geen zorgen hoeft te maken, gaat het bedrijf proberen om de omzet harder te laten stijgen door bijvoorbeeld een smartphone met een 3D-scherm te ontwikkelen.

Relatief gezien steeg de omzet van Walmart het hardst, met ruim 30 procent. Amazon groeide in 2013 ruim 20 procent.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl