Apple heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Visa en Mastercard.

Dat meldde persbureau Bloomberg maandag op gezag van ingewijden.

De samenwerking met de creditcardmaatschappijen versterkt andermaal het vermoeden dat Apple een telefoon ontwikkelt waarmee het mogelijk is om contactloos te betalen.

Nederlandse chipmaker

Eerder werd op basis van ingewijden al gemeld dat Apple een samenwerking is aangegaan met de Nederlandse chipfabrikant NXP. De chips van NXP zijn nodig om het mogelijk te maken contactloos te betalen met de iPhone, via zogeheten near field communication (nfc).

Een nfc-chip in een smartphone is overigens geen nieuw fenomeen. Onder meer veel smartphones van Samsung en LG zijn al uitgerust met die technologie.

Twee iPhones met grotere schermen

Apple presenteert de nieuwste generatie iPhones naar verwachting op 9 september van dit jaar. Volgens geruchten zou Apple twee versies van de iPhone 6 willen presenteren, eentje met een scherm van 4,7 inch en een groter exemplaar van 5,5 inch. De huidige iPhone 5s moet het doen met een 4-inch display.

Uit een interne presentatie van Apple bleek in april al dat de iPhone-maker geen groei meer ziet in de markt voor 4-inch telefoons die meer dan 300 dollar kosten. Consumenten zijn vooral geïnteresseerd in goedkopere telefoons met grotere schermen, die bovendien van steeds betere kwaliteit zijn.

Met een grotere iPhone zou Apple een nieuwe doelgroep kunnen bereiken en marktaandeel van marktleider Samsung af kunnen snoepen. De grote smartphones van het Zuid-Koreaanse concern zijn al jaren populair in het topsegment.

Bron: Z24/ANP

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl