Apple is op de beurs meer dan 2 biljoen dollar, ofwel 2000 miljard dollar, waard.

Het is voor het eerst dat een Amerikaans bedrijf door deze psychologische grens breekt. Alleen het Saudische staatsoliebedrijf Saudi Aramco had tijdelijk een hogere beurswaarde.

Beleggers verwachten veel van de iPhone-maker door onder meer 5G. En tijdens de coronacrisis doet Apple het sowieso goed, net als de andere techgiganten Amazon, Google (Alphabet), Facebook en Microsoft.

Techreus Apple is op de beurs in New York meer dan 2 biljoen, oftewel 2000 miljard, dollar waard geworden. De iPhonemaker is het eerste Amerikaanse bedrijf dat die voor menig belegger psychologisch belangrijke mijlpaal bereikt. Eerder kende alleen de Saudische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco tijdelijk een hogere beurswaarde.

Apple schurkte al dagen tegen de grens van 2 biljoen dollar aan. Rond 16.50 uur (Nederlandse tijd) was het dan eindelijk zover. De koers zakte daarna weer licht terug om even later weer boven de 2 biljoen dollar uit te komen. Het gaat omgerekend om ongeveer 1681 miljard euro.

Het aandeel Apple zit al langer stevig in de lift. Sinds begin dit jaar is de beurskoers van Apple zo’n 60 procent opgelopen. Het bedrijf uit Cupertino loste daardoor onlangs al Saudi Aramco af als waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld. Het olieconcern, dat in december naar de beurs in Riyad ging, was eerder al ruim 2 biljoen dollar waard, maar door de coronacrisis zakte de olieprijs en ook de beurskoers van bedrijf.

Hoge verwachtingen van 5G en thuiswerken

Beleggers die geld steken in Apple hebben onder meer hoge verwachtingen van de opkomst van 5G. Ze denken dat het bedrijf goede zaken kan doen als er straks iPhones op de markt komen die kunnen werken met dat supersnelle mobiele internet.

Apple kent daarnaast in financieel opzicht een uitstekend jaar. De resultaten zijn over de gehele linie beter dan analisten hadden verwacht. Afgelopen kwartaal verkocht de techreus bijvoorbeeld niet alleen meer telefoons, maar was ook sprake van een aanzienlijke groei bij de Mac-computertak, doordat er wereldwijd veel mensen vanuit huis werkten.

Tech-aandelen doen het sowieso goed sinds de coronacrisis. Medio maart zat de S&P 500-index op een dieptepunt, maar sinds het herstel wordt die gedomineerd door Facebook, Apple, Amazon, Microsoft en Alphabet/Google.

Deze vijf techaandelen zijn goed voor 22 procent van de totale marktwaarde van de S&P 500. Dit is de hoogste concentratie in de weging van de index in de afgelopen 40 jaar.

LEES OOK: Beursrecords VS gedreven door klein aantal techaandelen en massieve geldinjecties van centrale banken