Het aandeel Apple is donderdag naar een nieuw recordniveau gestegen, waardoor de maker van de iPhone en de iPad in marktwaarde weer net wat groter is dan Microsoft. Met een marktwaarde van 2.590 miljard dollar is Apple het grootste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Beleggers reageerden op een bericht van persbureau Bloomberg dat Apple vaart wil zetten achter plannen om met een autonoom rijdende auto te komen.

Er gaan al sinds 2014 geruchten rond over plannen voor een zelfrijdende auto van Apple onder de naam ‘Project Titan.’ Maar Apple heeft hier zelf altijd over gezwegen.

Apple stock price chart
Markets Insider

Volgens bronnen die Bloomberg sprak, wil Apple zich onder leiding van directeur Kevin Lynch richten op een volledig autonoom rijdend voertuig, en niet alleen op een software-assistent bij het rijden. De lancering zou nu gepland staan voor 2025.

"De timing is echter niet in beton gegoten, omdat dit mede afhangt van het vermogen van Apple om het zelfrijdende systeem af te leveren", meldt Bloomberg.

Apple onderzoekt naar verluidt diverse ontwerpen, waaronder eentje waarbij de auto geen stuur, rem en gaspedalen heeft, aldus Bloomberg. De techreus zou al verder gevorderd zijn met het ontwerp van de computerchips en sensoren voor de zelfrijdende auto.

Analist Dan Ives van financieel adviesbureau Wedbush zei donderdag in een rapport dat de kans zeer groot is dat Apple met een zelfrijdende auto komt, mogelijk in samenwerking met een autofabrikant. "Het is niet zozeer de vraag of dit gaat gebeuren, maar vooral wanneer Apple mee gaat doen aan de ontwikkeling van elektrische voertuigen."

LEES OOK: Na 10 jaar Samsung over naar Apple – dit zijn 3 dingen die ik mis bij het gebruik van mijn nieuwe iPhone 13 Pro