De Brexit brengt naar verwachting een aardige verhuizingsgolf op gang, vooral bij financiële instellingen die hun kantoren op het Europese vasteland een zwaardere bezetting geven.

Zakenbank UBS rekende uit wat je gemiddeld betaalt voor een nieuw appartement in 15 grote Europese steden om de vrije sector. Wat blijkt? Niet Londen, maar Parijs staat op de eerste plaats.

Hieronder de grafiek met het overzicht, samengesteld door databureau Statista:

(klik voor uitvergroting)

Te zien is dat de huurprijzen voor appartementen hoog zijn in een aantal steden die strijden om Londense bankiers en andere financiële specialisten. Dat geldt voor Parijs, maar ook voor Luxemburg en Dublin, waar veel vermogensbeheerders zitten.

Frankfurt, de financiële hoofdstad van Duitsland waar de Europese Centrale Bank (ECB) is gevestigd, is wat betreft de maandelijks huurkosten van een appartement overigens niet erg duur. Frankfurt zit volgens de gegevens van UBS met een maandelijkse huurprijs van gemiddeld 1.405 euro tussen Stockholm en Moskou in.

Huren op de vrije markt van Amsterdam is met een gemiddelde maandprijs van 1.531 euro nog niet zo duur als in Londen en Parijs. De Nederlandse hoofdstad zit wel in de top tien en is duidelijk duurder dan een stad als Brussel, waar tal van Europese instellingen zijn gevestigd.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: De kans dat May’s Brexit-deal wordt weggestemd in het Britse parlement is groot – 5 horrorscenario’s voor wat er dan kan gebeuren