Wie van plan is een tripje te maken naar Manilla of Praag mag zich gelukkig prijzen. In die twee steden betaal je voor je glas bier bedragen die we in Nederland al lang niet meer kennen.

Analisten van Deutsche Bank verzamelden per grote stad de gemiddelde prijzen van een pint van cafés in wijken waar veel expats wonen.

Bier is het goedkoopste in Manilla (Filipijnen). Voor 1,29 euro heb je al een glas gerstenat. Op plaats twee in de lijst staat Praag, waar een glas bier je 1,38 euro kost.

De verschillen met de duurste steden ter wereld zijn aanzienlijk. Zo ben je in Oslo 8,87 euro per glas kwijt, in Singapore 7,15 euro en in Hong Kong 7,66 euro. Dubai spant de kroon: 10,34 euro.

In de lijst van 48 steden staat één Nederlandse stad: Amsterdam vindt zichzelf terug in de middenmoot, op plek 19, met een bierprijs van 5,25 euro per glas.

Bekijk de kaart voor alle bierprijzen per grote stad. Gebruik de zoekbalk rechtsboven om direct naar een stad te gaan; zoom in met ctrl + muiswiel om het moment dat je met je cursor op de kaart staat.

 

LEES OOK: Dit zijn de beste brouwerijen per Nederlandse provincie