Waar Apple staat voor hip, hoge kwaliteit en duur, gaat Amazon met zijn telefoons en tablets de andere kant op. Het bedrijf van Jeff Bezos zou dit najaar een tablet van 50 dollar willen lanceren.

Dat melden diverse Amerikaanse media, waaronder zakenkrant The Wall Street Journal.

In de filosofie van internetwinkel Amazon zijn tabletcomputers geen doel op zich, maar moeten die vooral ondersteunend werken bij het doen van aankopen op Amazon en het afnemen van andere diensten, zoals online video.

Met de introductie van een tabletcomputer van 50 dollar zou Amazon nog een stap verder gaan met dit beleid. Zo’n extreem goedkope tablet, met een schermdiagonaal van 6 inch,  zou geschikt moeten zijn voor basale taken als internetshoppen en video kijken. Maar het risico van zo’n lage prijs is dat er veel concessies worden gedaan op kwalitatief gebied.

Amazon tablet 50 dollar

Zo vernam The Wall Street Journal dat de 50-dollar tablet geen stereo, maar mono luidsprekers zal krijgen. “Zullen mensen een inferieure ervaring accepteren, omdat het apparaat 50 dollar kost. Amazon moet oppassen bij wat ze opgeven om tot zo’n prijs te komen”, waarschuwt analist Frank Gillett van Forrester Research tegenover de WSJ.

Afgelopen jaar had Amazon problemen met de verkoop van zijn Fire smartphone en moest het bedrijf een afschrijving van 170 miljoen dollar doen vanwege onverkochte voorraden.

Grote vraag is wat de concurrentie dit najaar doet. Woensdag wordt duidelijk wat techreus Apple in huis heeft. Naast nieuwe versies van de iPhone 6 rekenen analisten ook op de introductie van nieuwe versies van de iPad en de iPad mini.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl