Amazon ziet een winkelwereld voor zich zonder rijen bij het afrekenen, want hun eerste fysieke conceptstore heeft geen kassa’s.

In plaats daarvan downloaden klanten voor het binnengaan van de winkel een app op hun smartphone. Een systeem van sensoren en camera’s detecteert vervolgens automatisch wat mensen uit de schappen halen. Bij het verlaten van de supermarkt reken je af via app, zonder dat je langs een kassa hoeft.

Het concept heet Amazon Go en toont eens te meer aan dat het internetbedrijf Amazon veel grotere ambities heeft in de detailhandel.

De toekomstige winkels zijn met 170 vierkante meter bescheiden en beperken zich vooralsnog tot kant-en-klaarmaaltijden en ontbijtspullen. De eerste Amazon-supermarkt moet binnen drie maanden de deuren openen in Seattle. In de komende tien jaar zou er in de VS alleen al plaats zijn voor zeker 2.000 van dergelijke zaken.

Bekijk hier hoe de winkelervaring eruit moet komen te zien:


De kant-en-klaarmaaltijden en simpele, alledaagse artikelen vormen de kern.

Foto: Amazon

Iedereen die hier wil winkelen heeft de Amazon Go-app nodig. Om binnen te lopen, scan je een QR-code...

Foto: Amazon

...op een futuristisch toegangspoortje.

Foto: Amazon

Elk item verschijnt automatisch in de app als je het in de tas of mandje stopt. De technologie 'ziet' het zelfs als je iets teruglegt.

Foto: Amazon

Klaar? Dan is het slechts een kwestie van de winkel uitlopen (en dat zal in het begin vast gek aanvoelen).

Foto: Amazon

Amazon stuurt een betaalopdracht naar je creditcard of je Amazon-account en op je telefoon krijg je een 'bonnetje' te zien.

Foto: Amazon

Bekijk de video hieronder:

Disclaimer: Jeff Bezos is aandeelhouder van Business Insider via zijn private beleggingsfirma Bezos Expeditions.

LEES OOK: Pindakaas, popcorn en pepernoten: hebben winkels met maar één product de toekomst?