Amazon was donderdag een grote winnaar op de beurzen in New York. De webwinkelreus meldde dit jaar weer records te hebben gebroken met zijn verkopen voor de feestdagen.

Het aandeel steeg meer dan 4 procent en eindigde op 1.868,77 dollar, de hoogste stand sinds juli.

Volgens het bedrijf zijn er wereldwijd miljarden artikelen verzonden, waaronder tientallen miljoenen Amazon-apparaten zoals de draadloze speaker Echo Dot.

Daarnaast hebben zich zo’n 5 miljoen nieuwe klanten aangemeld voor streamingdienst Amazon Prime, en het aantal bestellingen dat binnen een dag werd afgeleverd verviervoudigde in vergelijking met een jaar terug.

Amazon verstrekte naast de genoemde getallen geen omzetcijfers. Maar de persverklaring van het concern is in lijn met eerdere berichten dat de Amerikaanse winkelbranche afgelopen weken online een sterk feestdagenseizoen draaide. Volgens een rapport van betalingsdienstverlener Mastercard zouden de webwinkelverkopen in de Verenigde Staten van begin november tot kerst op jaarbasis bijna 19 procent zijn toegenomen.

Winkelconcerns als Nordstrom, Macy’s en J.C. Penney wonnen donderdag op de beurs tot bijna 5 procent en iPhonemaker Apple steeg 2 procent.

Lees meer over Amazon:

Lees ook op Business Insider