Webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.

Het Britse Deliveroo is een concurrent van het in Nederland opgerichte Takeaway.com, het moederbedrijf van onder meer Thuisbezorgd.nl. Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt.

De steun van Amazon, een van de rijkste bedrijven ter wereld, kan Deliveroo een belangrijk zetje geven in de concurrentie met rivalen als Takeaway, Uber Eats en Just Eat.

Deliveroo laat weten onder meer fors te investeren in uitbreiding van zijn techteam in Groot-Brittannië. Ook wordt geld gestoken in keukens die puur gericht zijn op bezorgmaaltijden, iets wat Deliveroo ‘Editions’ noemt. Ook wordt meer werk gecreëerd voor bezorgers en wordt het bezorgingsgebied vergroot.

Amazon is verantwoordelijk voor het grootste deel van de investering in Deliveroo. Andere partijen die meededen met de investeringsronde waren de bestaande financiers van het bedrijf: T Rowe Price, Fidelity Management and Research Company en Greenoaks. De totale investeringen in Deliveroo bedragen nu 1,53 miljard dollar.

Lees meer over Takeaway.com: