SpaceX is de ruimtevaartonderneming van Tesla-man Elon Musk.

Gwynne Shotwell, president van SpaceX, heeft een gebruiksaanwijzing voor communicatie met Elon Musk ontwikkeld. Ze kent hem door en door, is sinds 2002 president en chief operating officer van SpaceX.

Musk is een man van grootse, schijnbaar onmogelijke plannen. Shotwell probeert de plannen, zoals het stichten van een kolonie op Mars, werkelijkheid te maken. Tijdens de TED Conferentie in Vancouver vertelde ze hoe het is om met Musk te werken. “Ik hou ervan met Elon te werken, doe dat al zestien jaar”, zei Shotwell. “Hij is grappig en stimuleert je om het beste te doen, vaak zonder iets te zeggen.”

Musk is niet alleen de man van grote plannen, maar ook van de strakke tijdslijnen. Zo moet Mars in het komende decennium gekoloniseerd worden.

Shotwell heeft geleerd om te gaan met de plannen en de tijdslijnen. “Als Musk iets zegt, wacht dan maar even met reageren en zeg nooit dat is ‘onmogelijk’ is!” Ze leerde op haar tong te bijten, na te denken over hoe Musks plannen wel uitgevoerd konden worden.

Wel merkt ze dat Musks doelen steeds opschuiven. “Elke keer wanneer ik denk dat de doelen haalbaar zijn, verzint Musk iets nieuws waardoor SpaceX medewerkers op hun tenen moeten blijven lopen.”

Overigens is Musk niet de enige met visionaire ideeën, ook Shotwell heeft grootse plannen. “Mars is een aardige bestemming, maar het is voor mij een eerste stap van een veel grotere reis” aldus Shotwell bij de Ted Conferentie 2018. Ze wil ‘buitenaardse wezens’ in een ander zonnestelsel vinden.

Lees ook op Business Insider

LEES OOK: Red Bull wil in 2019 een onbemande sonde naar de maan sturen – precies 50 jaar na de eerste maanlanding