Met een vrolijke foto op Instagram laat actrice Amber Heard de wereld zien dat zij en Tesla-icoon Elon Musk elkaar wel heel erg leuk vinden en aan het daten zijn.

Tenminste, dat is de sterke suggestie die gewekt wordt met het kiekje waarop te zien is hoe de twee genieten van een etentje in een restaurant en de rechterwang van Musk bedekt is met lipstick.

Komt Amber Heard je bekend voor? Dat kan kloppen, ze loopt al een tijdje mee in Hollywood en ze was te zien in tal van series en films.

Ze werd echt bekend als vriendin – en later vrouw – van Johnny Depp, die zijn langlopende relatie verbrak voor Heard. Het huwelijk tussen Depp en Heard strandde in 2016.

Heard is pas 31 jaar, maar kent toch al een aardige carrière. De acteerrollen die ze krijgt, worden steeds groter. Dit jaar is ze te zien als Mera, koningin van Atlantis, in de film Justice League. Volgend jaar wacht haar een grotere rol in de film Aquaman. Naast haar acteerwerk komt Heard op voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld.


Heard is geboren in 1986 in Austin, Texas. Op haar 17de stopte ze met school en vertrok ze naar Los Angeles voor een carrière als model en actrice.

Foto: Jordan Strauss/Invision/AP

Bron: The Telegraph

Lees ook op Business Insider


Haar eerste filmrol had Heard in Friday Night Lights uit 2004 met Billy Bob Thornton in de hoofdrol (later werd Friday Night Lights een tv-serie).

Foto: Larry Busacca/Getty

Daarvoor had ze gast- en bijrollen in tienerfilms als Jack & Bobby en The O.C.

Foto: Shutterstock / Featureflash

In North Country uit 2005 speelde ze samen met Charlize Theron.

Foto: Fred Thornhill/Reuters

Ze speelde ook een kleine rol in Alpha Dog, uit 2006. Justin Timberlake and Emile Hirsch speelden daarin de hoofdrollen.

Foto: Universal

In 2007 had Heard een hoofdrol in de serie Hidden Palms.

Foto: The CW

De serie werd door zender The CW na acht afleveringen van de buis gehaald.


Later in dat jaar speelde ze een hoofdrol in de film Remember the Daze, die door recensenten met de grond gelijk werd gemaakt. Ze had ook een gastrol in de serie Californication.

Foto: Frist Look

Remember the Daze kreeg op ratingsite Rotten Tomatoes een score van 0 procent.


Heard kreeg meer erkenning voor haar rol als de vriendin van Seth Rogen in Pineapple Express uit 2008.

Foto: Columbia Pictures

In 2009 speelde ze in The Stepfather, The Joneses en Zombieland.

Foto: Columbia Pictures

In 2010 vertelde Heard dat ze biseksueel is.

Foto: Dimitrios Kambouris/Getty

Ze kwam uit de kast tijdens de viering van de 25ste verjaardag van GLAAD, een organisatie die opkomt voor homo’s, biseksuelen en transgenders.


Ze had een grote rol naast Johnny Depp in de film The Rum Diary uit 2011. Depp en Heard begonnen ook in het echte leven te daten met elkaar. Later dat jaar was Heard ook te zien in Drive Angry met Nicolas Cage.

Foto: FilmDistrict

Johnny Depp verliet Vanessa Paradis, met wie hij een lange relatie had en de moeder van zijn twee kinderen is, voor Heard.


In 2011 had Heard een grote rol in de tv-serie The Playboy Club van zender NBC. De serie ging over de originele Playboy Club in de zestiger jaren in Chicago. Ook dit project waarbij Heard betrokken was werd door critici afgefakkeld. Na drie afleveringen werd de show gecanceld.

Foto: NBC

Recensenten schreven dat The Playboy Club een wereld verheerlijkte die vernederend was voor vrouwen. De activistische feministe Gloria Steinem, die ooit undercover werkte als Playboy-bunny in  New York, riep op tot een boycot van de show.


Heard acteerde naast Channing Tatum in Magic Mike XXL uit 2015, het vervolg op Magic Mike.

Foto: Warner Brothers

Heard en Depp trouwden in 2015.

Foto: Getty Images

In 2015 had Heard een bijrol in Tom Hoopers The Danish Girl.

Foto: Working Title

Ook in 2015: Heard en Depp halen het nieuws nadat ze vergaten hun Yorkshire Terriërs aan te geven bij de douane in Australië. Het land dreigde de honden in te laten slapen als Heard en Depp ze niet terug zouden sturen naar de VS.

Foto: Getty Images

Australië heeft strikte regels als het gaat om dieren. Zo wil het land voorkomen dat infecties die dieren uit andere landen wellicht meebrengen, er voet aan de grond krijgen. Heard en Depp stuurden de honden terug naar de VS en bekenden voor de rechter dat ze de benodigde papieren voor de honden hadden vervalst.


In mei 2016 vroeg Heard een scheiding aan. Enkele dagen later claimde ze dat Depp haar fysiek had mishandeld tijdens hun relatie.

Foto: The Sun UK

Ze beweerde dat Depp een telefoon naar haar had gegooid en ze had foto’s van verwondingen aan haar gezicht.

Bron: People


In augustus van dat jaar liet Heard haar claim vallen en regelde het stel hun scheiding.

Foto: Getty Images

“Onze relatie was intens, gepassioneerd en op sommige momenten licht ontvlambaar, maar de liefde hield ons altijd bij elkaar”, verklaarden de twee. De zeven miljoen dollar die Heard kreeg na haar scheiding doneerde ze aan goede doelen, specifiek doelen die zich inzetten tegen huiselijk geweld tegen vrouwen.


Heard is een activiste.

Foto: Getty Images

In 2016 las Heard een brief voor tijdens de Glamour Women of the Year Award. De brief was geschreven door een slachtoffer in een grote verkrachtingszaak. Heard sprak vaker openlijk over huiselijk geweld.


Heard is dit jaar te zien in de film Justice League. In 2018 maakt ze haar opwachting in Aquaman.

Foto: bronWarner Bros

Deze maand bleek dat Heard en miljardair Elon Musk, de oprichter van SpaceX en gezicht van Tesla met elkaar aan het daten zijn.

Foto:

De twee zijn te zien op foto’s die ze delen via hun eigen Instagram-account. Het voedt de geruchten over een relatie tussen de twee.

 

Having moo moo at Moo Moo Gold Coast with @AmberHeard, @CreepyPuppet and @CowanFilms

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

 

Cheeky

A post shared by Amber Heard (@amberheard) on

LEES OOK: Waarom Tesla nu gevaarlijk overmoedig wordt