Volvo Cars kondigt aan dat elke Volvo die vanaf 2019 geïntroduceerd wordt, voorzien is van een elektromotor, zo schrijft het Zweedse autobedrijf in een persbericht. Daarmee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren.

“De vraag naar geëlektrificeerde modellen neemt significant toe en wij willen adequaat inspelen op de behoeften van huidige en toekomstige klanten”, zegt Håkan Samuelsson, CEO van Volvo Cars.

Let op, het betekent niet dat de producent volledig overschakelt naar elektriciteit. Naast een aanbod van volledig elektrische modellen, komen er ook de deels elektrische modellen, zoals plug-in hybride auto’s en Volvo’s voorzien van ‘mild hybrid’-technologie.

Met andere woorden: de dieselmotor zal in 2019 in sommige modellen zeker nog een rol spelen, hetzij samen met een elektromotor.

Tussen 2019 en 2021 introduceert Volvo vijf volledig elektrische modellen, waaronder twee modellen van Polestar, een speciale divisie van Volvo. Details over deze toekomstige modellen worden in een later stadium vrijgegeven.

“Deze aankondiging markeert het einde van de auto die uitsluitend door een verbrandingsmotor wordt aangedreven”, zegt Samuelsson. “We hebben aangegeven dat Volvo in 2025 ten minste een miljoen geëlektrificeerde modellen verkocht wil hebben.”

Het besluit om vanaf 2019 uitsluitend geëlektrificeerde modellen te introduceren, volgt kort na de aankondiging dat Polestar als zelfstandig automerk in de markt wordt gezet met elektrische high-performance modellen. Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design bij Volvo Cars, wordt de nieuwe CEO bij Polestar.

Lees ook op Business Insider

Lees ook: Volvo komt met het elektrische automerk Polestar