De rijkste man van China wil met pensioen en terug naar zijn wortels als onderwijzer.

Jack Ma, de oprichter van internetgigant Alibaba, zei dat hij weer zal gaan lesgeven als hij in september dit jaar met pensioen gaat. Dit zei hij tijdens de Viva technologiebeurs in Parijs op 16 mei.

De 54-jarige multimiljardair zei dat hij officieel terugtreed op 10 september van dit jaar, als zijn bedrijf het 20-jarig bestaan viert. De voormalig docent Engels zei dat hij deze stap maakt omdat hij lesgeven geweldig vindt.

Hij zei verder dat hij het geld dat hij heeft verdient met Alibaba wil gebruiken om het onderwijssysteem van China te verbeteren en te veranderen, in plaats van het geld door banken en investeerders te laten beheren. Ma zei dat hij zichzelf nog jong vindt en dat hij nog 15 jaar in het onderwijs wilt doorbrengen.

Vorig jaar september kondigde Ma al aan dat hij in 2019 zou terugtreden en dat hij zou worden opgevolgd door Alibaba’s CEO Daniel Zhang.

Ma was al meer dan 10 jaar op zoek naar “iemand die beter is dan ikzelf “. Daar was hij mee bezig sinds het moment dat een investeerder hem vroeg om af te treden omdat zijn bedrijf “in grote problemen” was. “Ik hoorde het aan en zei: ‘Ik kan nu niet aftreden, omdat het bedrijf ten onder zal gaan als ik dat zou doen’.”

Ma zei verder dat hij de investeerder duidelijk maakte, dat hij pas zou terugtreden als Alibaba het goed zou doen.

Lees ook op Business Insider

Ma’s aftreden is op dit moment een populair thema op Weibo, een Chinees sociale-mediaplatform. Een video van zijn aankondiging is al zo’n twee miljoen keer bekeken sinds die op vrijdag (17 mei) online kwam. Tijdens dezelfde toespraak zei Ma dat hij niet trots is op het feit dat hij Alibaba had opgericht. Hij is vooral trots de uitdagingen die het bedrijf in de afgelopen 20 jaar te boven is gekomen.

Ma zei: “Als je een ondernemer wordt, moet je je geen zorgen maken om de concurrentie, ook niet over de fouten die je maakt, en ook niet over de uitdagingen, je moet er doorheen. Dat is juist geweldig, het leuke aan je onderneming.”

Volgens Forbes is Jack Ma de rijkste man van China met een vermogen van meer dan omgerekend meer dan 30 miljard euro.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op Business Insider Singapore