Het Nederlandse IT-bedrijf TransIP, dat in 2003 is opgericht door Bunq-topman Ali Niknam, gaat samen met zijn Belgische branchegenoot Combell.

Het fusiebedrijf heeft naar eigen zeggen een waarde van 1 miljard euro. Daarmee is de tweede Belgische ‘unicorn’ een feit, aldus het tijdschrift Knack. Het eerste Belgische bedrijf met een waardering van meer dan een miljard was dataspecialist Collibra.

TransIP en Combell gaan verder onder de naam Team.blue. Samen hopen de ondernemingen uit te groeien tot één van de grootste aanbieders van hostingdiensten in Europa.

Combell verleent voornamelijk aan het midden- en kleinbedrijf hostingdiensten, oftewel het aanbieden van serverruimte voor bedrijven die een website willen opzetten. TransIP richt zich met internetdiensten meer op technische geavanceerde bedrijven. De Autoriteit Consument en Markt gaf vorige maand al groen licht voor de fusie.

Samen hebben de bedrijven zeshonderd medewerkers en meer dan 1,2 miljoen klanten in Nederland, België, Denemarken, Zweden en Zwitserland. Die zijn bij elkaar goed voor een omzet van 170 miljoen euro.

Ali Niknam blijft als investeerder en lid van de raad van bestuur betrokken bij Team.blue. Combell-oprichter Jonas Dhaenens wordt topman van het fusiebedrijf. Het hoofdkantoor komt in België.

Lees ook op Business Insider