Ludo Bijvoet vertrekt per 1 december als algemeen directeur bij Blokker Nederland. Volgens houdstermaatschappij Mirage Retail Group, waar Blokker Nederland onderdeel van is, is het vertrek in goed overleg.

Over de opvolging van Bijvoet is nog niets bekend. Wel is de ondernemingsraad geïnformeerd.

In de zomer van 2018 werd Bijvoet benoemd als directeur van Blokker Nederland. Hij kwam destijds over van voormalig zusterbedrijf Xenos en volgde Casper Meijer op die was vertrokken na een ‘verschil van inzicht’.

Bijvoet had onder meer als taak de verkopen op te krikken en de winstmarges te verbeteren. Volgens topman Michiel Witteveen van Mirage Retail Group heeft Bijvoet in een lastige periode leiding gegeven aan de onderneming.

Zoektocht naar nieuw directeur Blokker

Verder meldde Mirage Retail Group dat Egbert Abrahams en Ynse Stapert in de raad van bestuur zijn benoemd. Stapert wordt per 1 november verantwoordelijk voor Business Development. Abrahams was eerder als financieel directeur aangesteld.

Mirage Retail Group bezit behalve de Blokker-formule in Nederland, België en Luxemburg ook Big Bazar in Nederland en België. Ook Intertoys in Nederland en Maxi Toys met winkels in België, Frankrijk en Zwitserland maken deel uit van de groep.

LEES OOK: De nieuwe baas van Blokker wil over 3 jaar naar de beurs: ‘Volle spaarkaart is een aandeel’

Lees ook op Business Insider