• Alexandre Arnault is toegetreden tot het bestuur van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany & Co.
  • De vader van Alexandre Arnault, Bernard Arnault, is de rijkste man van Europa en is sinds 1989 de baas van het Franse luxeconglomeraat LVMH.
  • Ook drie andere kinderen van Bernard hebben leidinggevende posities bij LVMH-merken als Louis Vuitton, Tag Heuer en Berluti.

Alexandre Arnault, de zoon van de rijkste man van Europa, is toegetreden tot het bestuur van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany & Co. Hij was de afgelopen vier jaar CEO van het luxemerk Rimowa.

Bij Tiffany & Co wordt de 28-jarige Arnault als uitvoerend vicevoorzitter verantwoordelijk voor product en communicatie.

Tiffany & Co is de nieuwste aankoop van LVMH, de grootste producent van luxegoederen ter wereld. Dat Franse conglomeraat wordt geleid door de vader van Alexandre, multimiljardair Bernard Arnault.

Na een maandenlange strijd werd afgelopen oktober een overeenkomst gesloten waarbij LVMH het iconische juwelenmerk Tiffany & Co voor bijna 16 miljard dollar overnam.

De jonge Arnault kondigde zijn overstap vrijdag aan op Instagram, een platform dat hij vaak gebruikt om nieuwe Rimowa-producten aan te kondigen (naast privénieuws zoals onlangs zijn verloving met Geraldine Guyot, oprichter van het Franse accessoire-merk D'Estrëe).

"Ik laat het leiderschap van Rimowa achter me om aan de slag te gaan bij Tiffany & Co in New York", schreef Arnault. "Ik ben zeer vereerd deel te hebben uitgemaakt van de Rimowa-familie."

Transformatie van oud merk voor luxe koffers

In 2016 overtuigde Alexandre zijn vader ervan Rimowa over te nemen en te bouwen aan een nieuw imago van het 122 jaar oude Duitse merk voor luxe koffers en daarbij samen te werken met hippe merken als Supreme en Off-White van Virgil Abloh.

Onder het leiderschap van Alexandre Arnault lanceerde Rimowa afgelopen jaar een reeks nieuwe producten, waaronder rugzakken en zonnebrillen.

Afgelopen november zei Alexandre Arnault in een telefoongesprek met Business Insider dat Rimowa een breder aanbod nastreeft. "Al voor de pandemie uitbrak vonden we dat onze producten meer onderdeel uit zouden moeten maken van het dagelijks leven van mensen, en niet alleen op het vliegveld of in het hotel."

LVMH wordt al sinds 1989 geleid door zijn vader Bernard Arnault. Bernard is met een geschat vermogen van 117 miljard dollar met afstand de rijkste man van Europa en de op drie na rijkste persoon ter wereld, blijkt uit de Billionaires Index van Bloomberg.

In de eerste maanden van de pandemie zag Bernard zijn vermogen met meer dan 30 miljard dollar slinken, omdat veel winkels gedwongen dicht gingen en de aandelen LVMH fors kelderden. Maar sindsdien heeft zijn imperium zich weer hersteld en is zijn vermogen nu 8 miljard dollar hoger dan vóór de uitbraak van het coronavirus.

Andere kinderen van Bernard Arnault hebben ook leidinggevende functies

Alexandre is niet het enige familielid dat een vooraanstaande positie bekleedt in het imperium van zijn vader. Ook drie andere kinderen hebben leidinggevende posities bij LVMH-merken.

De 45-jarige Delphine Arnault is uitvoerend vicevoorzitter van Louis Vuitton, de 43-jarige Antoine Arnault CEO van Berluti en communicatiedirecteur van LVMH. De 26-jarige Frédéric Arnault is CEO van horlogemerk Tag Heuer. Delphine en Antoine maken ook deel uit van het bestuur van LVMH.

De eerste werkdag van Alexandre Arnault bij Tiffany & Co in zijn nieuwe thuisstad New York was vrijdag. De verloofde van Arnault, Geraldine Guyot, verhuist mee naar New York. Ze zal haar eigen bedrijf daarvandaan blijven leiden, schreef ze op Instagram. 

Lees meer over luxe artikelen: