Per ongeluk is een grote lading cocaïne opgedoken bij Aldi-supermarkten in Duitsland. De cocaïne zat verstopt in dozen bananen.

Aldi-medewerkers ontdekten de cocaïne bij het uitpakken van de bananen, afkomstig uit Colombia, meldt de BBC. Dertien Aldi-filialen werden met het witte goedje ‘bevoorraad’, met een totale straatwaarde van meer dan 15 miljoen euro.

Dit was nota bene de tweede keer: in januari dook ook al cocaïne op bij Aldi. Toen ging het om een lading van meer dan 6 miljoen euro. De Duitse politie houdt de bezorging op een ‘logistieke fout’, waardoor de coke-bananen per ongeluk bij de supermarkt opdoken.

Drugs in eten

Het smokkelen van drugs in voedsel wordt steeds populairder. In oktober trof de Duitse politie 330 kilo heroïne aan in een truc met ingemaakte komkommers en knoflook afkomstig uit Iran. De vondst was de grootste in tientallen jaren. Een Britse bende probeerde heroïne te smokkelen in zakjes chilipoeder, maar de lading werd onderschept op het vliegveld van Leeds.

Zaterdag onderschepte de Surinaamse politie een lading cocaïne die voor gerookte vis moest doorgaan. De smokkelaars hadden staartvinnen op de pakjes cocaïne geplakt.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl