• De Airbus A380 maakt een comeback nu de reisbeperkingen wereldwijd langzamerhand worden opgeheven.
  • British Airways, Singapore Airlines en Qatar Airways zeggen dat ze voor het eind van het jaar weer met hun A380’s zullen vliegen.
  • Andere luchtvaartmaatschappijen hebben definitief afscheid genomen van de A380’s en het toestel vervangen voor zuinigere varianten.

‘s Werelds grootste passagiersvliegtuig, de Airbus A380, maakt zijn comeback nu de reisbeperkingen door de pandemie wereldwijd langzamerhand worden teruggedraaid en luchtvaartmaatschappijen zich in korte tijd moeten voorbereiden op het vervoeren van grote groepen reizigers.

De kolossale A380 van Airbus viel het afgelopen jaar uit de gratie toen de reissector stil kwam te staan door het uitbreken van het coronavirus en het luchtruim zich wereldwijd sloot. De mogelijkheden die de A380 biedt, het maken van verre vliegreizen met 853 passagiers aan boord, maakten het vliegtuig tijdelijk overbodig.

Luchtvaartmaatschappijen die hun Airbus A380 tijdelijk naar de opslag hadden gestuurd, zijn nu de spinnenwebben aan het afstoffen en de bemanning weer vertrouwd aan het maken met het toestel. Binnenkort zullen er weer honderden passagiers plaatsnemen op een van de twee verdiepingen die het vliegtuig telt en naar verre bestemmingen afreizen. 

Hier zie je hoe de A380 zijn weg terug naar de landingsbaan vond, nadat het vliegtuig tijdens de pandemie grotendeels aan zijn lot werd overgelaten.

De comeback van de Airbus A380

LEES OOK: Ik hou niet van vliegen, maar de business class van Emirates veranderde mijn mening