• Airbnb heeft 1 miljard dollar aan vers kapitaal opgehaald bij investeerders Silver Lake en Sixth Street Partners.
  • Bij de financiering gaat het zowel om leningen als de uitgifte van aandelen.
  • De coronacrisis heeft het verhuurplatform hard geraakt. De bedrijfswaardering van Airbnb is naar verluidt gezakt van 31 miljard dollar naar 26 miljard dollar.

Airbnb heeft 1 milljard dollar aan vers kapitaal opgehaald via leningen en de uitgifte van aandelen. Het geld komt van investeerders Silver Lake en Sixth Street Partners, zo maakte Airbnb maandag bekend.

Het bedrijf heeft de voorwaarden van de deal niet onthuld. Volgens een bron van CNBC zijn die echter niet nadelig voor Airbnb. “Het is aantrekkelijk voor Airbnb”, aldus de bron, die toevoegde dat de deal niet afhankelijk is van de financiële prestaties van het bedrijf. Ook is er geen deadline om voor een specifieke datum naar de beurs te gaan.

The Wall Street Journal is minder positief over de deal. Anonieme bronnen melden aan de zakenkrant dat Airbnb meer dan 10 procent rente betaald op de lening.

Airbnb is zwaar getroffen door de coronapandemie die wereldwijd reizen heeft stilgelegd. Het bedrijf was volgens onbevestigde berichten al verliesgevend voor de uitbraak.

Scherpe daling van reserveringen

Vorige week meldde de Financial Times dat het bedrijf intern uitgaat van een lagere waarde van 26 miljard dollar (23,9 miljard euro), een daling van 16 procent ten opzichte van de laatste waardering van 31 miljard, volgens PitchBook. Het verhuurbedrijf kampt met een scherpe daling van reserveringen door de uitbraak van het coronavirus.

Topman Brian Chesky van Airbnb voorspelde eerder deze week dat het bedrijf weer zal herstellen na de pandemie. Volgens hem heeft het bedrijf eerder crises doorstaan. Sommige waarnemers zijn het daarmee eens, hoewel Airbnb een aantal flinke hordes moet nemen voordat het weer kan floreren.

Lees ook op Business Insider