• Woningverhuursite Airbnb wil in december naar de beurs en hoopt dan rond de 3 miljard dollar op te halen. Daarmee zou de waarde van het bedrijf meer dan 30 miljard dollar bedragen.
  • De laatste tijd heeft Airbnb geprofiteerd van de angst van veel reizigers om in grote hotels te verblijven tijdens de coronauitbraak.
  • In juli liet het bedrijf weten dat het aantal boekingen op dagbasis voor het eerst sinds maart weer boven de 1 miljoen lag.

Woningverhuursite Airbnb wil in december naar de beurs en hoopt dan rond de 3 miljard dollar op te halen.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Die geven aan dat Airbnb het ongewoon sterke herstel wil benutten dat het bedrijf de afgelopen maanden heeft getoond. Eerder kreeg de reisindustrie nog keiharde klappen door de coronacrisis.

De onderneming zou de papieren voor zijn beursgang in november, na de Amerikaanse presidentsverkiezingen, openbaar willen maken.

In augustus liet Airbnb al weten het papierwerk voor een beursgang vertrouwelijk te hebben ingediend bij de toezichthouder. Die gegevens hoeft een bedrijf pas bekend te maken als het beslist wanneer het daadwerkelijk naar de beurs wil.

Als Airbnb zo'n 3 miljard dollar ophaalt, zou de waarde van het hele bedrijf meer dan 30 miljard dollar bedragen. Dat is aanzienlijk meer dan de 18 miljard waarop Airbnb in april werd gewaardeerd toen het bedrijf 2 miljard aan leningen ophaalde bij investeerders. Daarvoor werd de waarde van de onderneming op 21 miljard dollar geschat.

De laatste tijd heeft Airbnb geprofiteerd van de angst van veel reizigers om in grote hotels te verblijven tijdens de corona-uitbraak. In plaats daarvan kiezen ze liever voor een kleine accomodatie.

In juli liet het bedrijf weten dat het aantal boekingen op dagbasis voor het eerst sinds begin maart weer boven de 1 miljoen was uitgekomen.

LEES OOK: Volgens een uitspraak van de Hoge Raad moet ook de Airbnb-verhuur van tuinhuis voor volle pond worden belast