Aegon blijft een half jaar langer hoofdsponsor van Ajax. Dat maakte de voetbalclub woensdag bekend.

Het gaat om een eenmalige verlenging van de hoofdsponsorovereenkomst, tot en met 31 december van dit jaar. Het initiatief tot de verlenging werd genomen door Ajax, omdat de club meer tijd nodig heeft bij de invulling van het nieuwe hoofdsponsorschap.

Met de verlenging van het hoofd- en dus ook het shirtsponsorschap, is een bedrag gemoeid van 3 miljoen euro. Daarna blijft Aegon nog 2,5 jaar, tot en met juni 2017, aan als sponsor. Daarbij is een optie opgenomen voor nog een extra jaar, tot en met 30 juni 2018.

Al 6 jaar hoofdsponsor

Edwin van der Sar, directeur marketing van Ajax, is tevreden over de overeenkomst “Aegon helpt ons enorm met deze verlenging, omdat wij meer tijd nodig hebben. Nu kunnen wij met vertrouwen en met de nodige rust verder”, zegt hij.

Aegon is al bijna 6 jaar hoofdsponsor van Ajax, voor een bedrag van maximaal 12 miljoen euro per jaar. Het bedrijf kondigde ruim een jaar geleden aan dat het in de zomer van 2014 afscheid zou nemen als voornaamste geldschieter van de landskampioen.

Op verzoek van Ajax plakt de verzekeraar nog een halfjaartje aan vast, al is dat voor een beduidend lager tarief van 3 miljoen euro voor 6 maanden. "Wij zijn sinds 2008 als hoofdsponsor aan Ajax verbonden en hebben mooie resultaten bereikt. Wij hechten er waarde aan dat er een goede nieuwe opvolger komt, vandaar dit extra halfjaar als hoofdsponsor", legt topman Marco Keim van Aegon Nederland uit.

Huawei genoemd als nieuwe hoofdsponsor

Ajax werd de afgelopen maanden vaak in verband gebracht met Huawei als het over een nieuwe hoofdsponsor ging.

Een woordvoerder van de Chinese telecomgigant wilde echter alleen bevestigen dat het met de Amsterdamse club in gesprek is over een nieuw wifi-netwerk in de Amsterdam ArenA. "Waar we verder over spreken, is niet relevant'', zei hij. "Daar hebben we nu niets over te melden.''

Lees ook

Huawei onderhandelt met Nederlandse voetbalclubs over sponsoring

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl