Advocaat en tevens Tweede Kamerlid Theo Hiddema is maandagmiddag niet komen opdagen bij een rechtszaak.

Hiddema zou eigenlijk aanwezig moeten zijn bij een zaak in Almelo, maar het kersverse Tweede Kamerlid namens Forum voor Democratie was daar zelf niet helemaal van op de hoogte, zo bevestigt hij tegenover Business Insider.

Volgens de advocaat is er sprake is van miscommunicatie. “Ik dacht dat mijn kantoorgenoot bij de zaak zou zijn, en zij dacht dat ik er zou zijn. Simple as that.” De desbetreffende collega van Hiddema was op een cursus.

Journalist Pim Lindeman van Tubantia is wel aanwezig bij de zaak, en meldt dat er volgens de verdachte helemaal geen sprake is van miscommunicatie. “‘Ik heb de advocaat vaak gebeld, hij wist het heel goed.”

Bizar genoeg besluit verdachte Meric T. uiteindelijk dat het het beste is om zichzelf te verdedigen. “Ik zit al bijna zes maanden vast, dus ik wil dat de zaak vandaag afgehandeld wordt”, bericht Lindeman.

Hiddema was tot voor kort vooral bekend als advocaat, maar sloot zich vorig jaar aan bij Forum voor Democratie van Thierry Baudet. De partij kreeg twee zetels in de Kamer, en dus zit Hiddema nu samen met Baudet in het parlement.

De advocaat heeft echter besloten om zijn werk als advocaat niet op te zeggen. “Ik heb die dynamiek nodig”, zei hij daarover eerder tegenover De Limburger.

Volgens de advocaat heeft zijn afwezigheid helemaal niets te maken met de politiek. “Dit gebeurt wel vaker, hoor”, aldus de advocaat. Hiddema lijkt ook niet erg geschokt te zijn door het besluit van zijn cliënt. “Het is niet onmogelijk dat hij vrijkomt. En het is zijn volste recht.”

LEES OOK: 6 redenen waarom Theo Hiddema een opmerkelijke verschijning zal zijn in de Tweede Kamer