Betaaldienst Paypal rolt dit kwartaal achteraf betalen uit in Nederland. Daarmee betalen consumenten pas na ontvangst van hun bestelling.

Dat maakte Eelco van Wijk, algemeen directeur voor Paypal in de Benelux, maandag bekend. De webwinkel waar de bestelling is geplaatst hoeft niet te wachten op het geld; Paypal betaalt hen direct.

Paypal introduceert de dienst eerst aan gebruikers die de betaaldienst het vaakst gebruiken. “Dat zijn de consumenten die we het meest vertrouwen”, aldus Van Wijk. Als dat een succes blijkt, wordt de dienst langzamerhand uitgerold naar meer gebruikers.

Eerder werd de dienst uitgerold in de VS en Spanje na een succesvolle proef. In de VS kunnen alle gebruikers sinds drie weken gebruikmaken van achteraf betalen.

PayPal, dat onderdeel is van de online marktplaats eBay, heeft wereldwijd inmiddels 152 miljoen actieve gebruikers en verwerkte vorig jaar 180 miljard dollar aan betalingen. De omzet in het tweede kwartaal bedroeg 1,95 miljard dollar.

De activistische belegger Carl Icahn nam eerder dit jaar de leiding van eBay onder vuur. Hij wil onder meer dat eBay zijn betalingstak afsplitst, omdat PayPal afzonderlijk meer waard zou zijn.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl