Het vermogensbeheer voor rijke Aziaten is een spel waar schaalgrootte een steeds belangrijkere rol speelt. ABN Amro, tegenwoordig vooral een Nederlandse bank met wat Europese activiteiten, lijkt daar te klein voor.

Enkele specialisten in vermogensbeheer – Julius Baer, DBS Group en LGT Bank – overwegen te bieden op de Aziatische tak voor private banking van ABN AMRO, meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

Volgens de bronnen is er inmiddels interesse geuit naar ABN en bestuderen de banken gedetailleerde informatie over de tak, die zich bezighoudt met financiële dienstverlening aan vermogenden.

Prijskaartje ongeveer 300 miljoen dollar

ABN AMRO hoopt naar verluidt de deal, die meer dan 300 miljoen dollar kan opleveren, rond de jaarwisseling aan te kunnen kondigen.

ABN stond in 2015 op de achttiende plek op de ranglijst van private banken in Azië met 19 miljard dollar aan beheerd vermogen in de regio, aldus Asian Private Banker. De bank heeft buiten Europa kantoren in Hongkong, Singapore en Dubai. ABN, Julius Baer, DBS en LGT wilden niet reageren.

Onder de 400 rijkste mensen zitten ter wereld zitten 104 Aziaten met een gecombineerd vermogen van bijna 889 miljard dollar, aldus Bloomberg. Daartegen afgezet is de 19 miljard dollar die de vermogensbeheertak van ABN Amro in Azië onder zijn hoede heeft, niet bijzonder veel.

“De consolidatiebeweging bij vermogensbeheerders wordt gedreven door de noodzaak om meer te investeren in technologie en zwaardere regulering”, stelt een Aziatische analist tegenover Bloomberg.

Lees ook op Business Insider