Het ABN Amro Digital Impact Fund (DIF) heeft zijn fondsvermogen verdubbeld van 50 miljoen naar 100 miljoen euro en gaat door onder de naam ABN Amro Ventures. Het gaat om de tweede kapitaalverhoging sinds het fonds is opgericht.

ABN Amro Ventures is het fonds van ABN Amro dat sinds 2016 in zogeheten fintechs investeert. Het richt zich op innovatieve bedrijven die zich specialiseren in de digitalisering van financiële producten, diensten en infrastructuur.

“Sinds de oprichting van het fonds zien we grote voordelen van samenwerking met technologiebedrijven die zich in de groeifase bevinden”, zegt Hugo Bongers, directeur van ABN Amro Ventures. “Met onze investeringen willen we de strategische relatie versterken en in deze snel veranderende omgeving de klanten van ABN Amro betere producten en diensten kunnen bieden.”

Het fonds heeft belangen in Tink, BehavioSec, solarisBank, Ockto, Crosslend, Tealium, ThetaRay en Trifacta. Eerder werd ook geïnvesteerd in Cloud Lending Solutions. Daar stapte ABN Amro in 2018 uit.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider