ABN Amro komt per 1 oktober met één betaalpakket voor alle klanten dat 1,70 euro per maand gaat kosten.

Hiermee sluit ABN Amro aan bij de basisopties van ING en Rabobank die ook 1,70 euro per maand vragen.

Bij grootbanken krijg je dan een betaalrekening, betaalpas en toegang tot internetbankieren. Voor extra’s zoals een credit card moet je apart betalen.

ABN AMRO schakelt per 1 oktober 2020 over op één basisbetalingspakket voor alle particuliere klanten: het Basispakket Betalen. De kosten van het basispakket zullen met 10 procent stijgen vanwege de investeringen van de bank in het vernieuwen van haar betalingsproducten.

Ook heeft ABN Amro hogere kosten om te dekken, mede als gevolg van wettelijke vereisten zoals de bestrijding van witwassen.

Voor 1,70 euro per maand krijgt de klant met het basispakket een rekening, bankpas en toegang tot internetbankieren. Klanten kunnen zelf bepalen of ze extra betaalproducten kopen, zoals een creditcard of een tweede bankpas.

ABN-klanten ontvangen een email over de wijzigingen en een melding in hun internetbankierenomgeving of per brief.

Lees ook op Business Insider

Betaalpakketten van ING, Rabobank en SNS

Grootbank ING werkt voor nieuwe klanten met een vergelijkbare opzet. Het zogenoemde Oranjepakket kost 1,70 euro per maand. Hiervoor krijg je een betaalrekening met een betaalpas. Als het een en/of rekening is met twee betaalpassen en twee rekeninghouders kost dat 1,10 euro per maand extra.

ING geeft met het Oranjepakket toegang tot internetbankieren en de mobiele app. Voor extra producten zoals een creditcard moet je bijbetalen.

Rabobank heeft drie betaalpakketten. Het goedkoopste Rabo DirectPakket kost 1,70 euro per maand en geeft ook recht op een rekening plus betaalpas en toegang tot internetbankieren.

Vervolgens heeft Rabobank een Basispakket van 3,10 euro per maand, waar ook een creditcard bij zit met een bestedingslimiet van 1.000 euro per maand.

Dan is er het Rabo Totaalpakket van 5 euro per maand. Dit biedt extra’s zoals een hogere bestedingslimiet op de creditcard, een extra betaalpas op aanvraag en kortingen als je een doorlopende reisverzekering afsluit via Rabo-dochter Interpolis.

De vierde grote bank, SNS, biedt het pakket SNS Betalen aan voor 2,75 euro per maand voor een betaalrekening, betaalpas en toegang tot internetbankieren; ook zit hier een extra pas in het geval van een en/of-rekening hierbij inbegrepen.

Standaard extra’s bij SNS Betalen zijn een aankoopverzekering van 30 dagen voor consumptieve aankopen en 3 dagen per maand gratis rood staan. Voor een credit card moet je apart betalen bij SNS.

LEES OOK: Duurzame bank ASN kan toestroom zakelijke spaarders niet aan en overweegt net als Triodos Bank een negatieve rente