Nooit eerder was het zo lastig om medewerkers te vinden en vooral te behouden. De krapte op de arbeidsmarkt is een feit, maar ook de komst van een nieuwe generatie die andere eisen stelt aan hun werkomgeving. Hybride werken verhoogt de productiviteit en efficiëntie van werknemers en geeft hen meer autonomie. De juiste devices om mee op afstand te werken, zijn daarbij cruciaal.

Mart Groot, “ondernemer, ondernemend en gespecialiseerd in procesoptimalisatie”, is al sinds jaren actief rondom het concept ‘werken op afstand’ en ziet dat veel bedrijven het nog steeds lastig vinden om te sturen op output. “De wegen slibben weer dicht doordat organisaties geneigd zijn om terug te grijpen op de manier zoals we voor de pandemie werkten, namelijk allemaal op kantoor.” Zonde, stelt hij, want hybride werken – hoewel niet nieuw, maar door de pandemie in een stroomversnelling geraakt – kan voor veel bedrijven juist dé manier zijn om uitdagingen als personeelstekort en het tegemoetkomen aan de wensen en eisen van de nieuwste generatie op de werkvloer het hoofd bieden.

Regie geeft energie

“Hybride werken betekent dat mensen daar kunnen werken waar ze zich op dat moment prettig voelen. Dat kan op kantoor zijn, maar ook thuis, in de trein, op vakantie, waar dan ook.” Het zorgt ervoor dat werk en privé beter op elkaar kunnen worden afgestemd, met bijvoorbeeld zorg voor kinderen of ouders of het helpen op school of het doen van vrijwilligerswerk. Het laat mensen hun tijd effectiever benutten, doordat je bijvoorbeeld tijdens je uur woon-werkverkeer in de trein ook gewoon door kunt werken.

“Door werknemers meer autonomie te geven over hun dag en tijdsindeling, krijg je veel terug. Eigen regie geeft veel energie en dat geeft een medewerker weer terug doordat hij vervolgens productiever en efficiënter is wanneer hij zijn laptop openklapt.”

Medewerkers betrekken

Waar hybride werken in de pandemie een gegeven was, worstelen veel organisaties nu met de plek die het moet krijgen in het bedrijf. Er moet beleid worden gemaakt en afspraken zijn noodzakelijk om hybride werken succesvol te verankeren in een organisatie. Groot adviseert bedrijven dan ook om werknemers te betrekken bij het bepalen van beleid rondom hybride werken. “Zij weten het beste wat voor hen werkt en wat niet. Bovendien geef je ze hiermee een stuk verantwoordelijkheid.

Wanneer zij het beleid mede hebben kunnen bepalen, is het draagvlak ervoor groter en is het makkelijker om afspraken te maken en mensen daaraan te houden.” Niet voor iedere organisatie is het mogelijk om iedereen te betrekken, maar het kan ook per afdeling, stelt Groot. “Ja, het kost initieel tijd, maar ik blijf het opvallend vinden dat bedrijven hun belangrijkste assets zo weinig horen bij dit soort cruciale thema’s.”

Juiste laptop

Niet alleen afspraken over hoe hybride werken wordt ingericht binnen een bedrijf zijn belangrijk, ook de IT-infrastructuur moet worden ingericht om werken op afstand te kunnen beheren en beheersen. Traditioneel zijn IT-organisaties gewend dat werknemers met hun werkplek binnen de vier muren van het bedrijfspand zitten en daarmee eenvoudig beheersbaar.

“Nu ben je afhankelijk van connectiviteit in bijvoorbeeld de trein, de Starbucks of bij iemand thuis. Zeker nu steeds meer bedrijven in de cloud werken, is dit een cruciaal element voor succesvol hybride werken.” Daarnaast zijn de endpoints waarmee werknemers remote werken belangrijk. “Je wilt een laptop waarmee je mensen makkelijk kunnen werken en die je eenvoudig op afstand kunt beheren.” Niet alleen batterijduur is cruciaal, maar ook connectiviteit en beveiliging.

Werknemers aantrekken en behouden

Wanneer mensen hybride kunnen werken, zijn ze productiever, effectiever en efficiënter. Belangrijk in de ontwikkeling naar de toekomst, benadrukt Groot. “We zitten in een situatie waarin we met minder mensen en minder tijd meer moeten kunnen doen. We hebben een tekort aan arbeidskrachten, maar bedrijven worden ook geconfronteerd met een nieuwe generatie die heel andere eisen stelt aan hun werk en werkomgeving.

In toenemende mate willen mensen werken bij een werkgever die een omgeving weet te creëren waarin zij zich prettig voelen, waarin ze gehoord en gezien worden. Dat betekent dat je als bedrijf daar nú tijd en energie in moet gaan steken, want dat is de enige manier om mensen en kennis te behouden.”

Asus Expertbook

Wil je weten welke devices uitermate geschikt zijn voor prettig, veilig en betrouwbaar hybride te kunnen werken? Kijk dan eens naar Asus Expertbook. Met 5G connectiviteit kunnen werknemers altijd en overal werken zonder dat ze hoeven inloggen op onveilige wifinetwerken. Bovendien beschikt deze laptop op een privacy view, waarmee de kijkhoek van het scherm wordt verkleind en anderen niet ongewenst kunnen meekijken. Voor mensen die bijvoorbeeld in de trein of andere drukke plaatsen willen werken, biedt de Expertbook AI noise cancellation, waarmee omgevingsgeluid wordt gefilterd.