Playboy Enterprises komt mogelijk in andere handen. De uitgever van het roemruchte magazine Playboy onderzoekt de mogelijkheden voor een verkoop.

Rond de 500 miljoen dollar moet de verkoop kunnen opleveren. Dat meldde The Wall Street Journal donderdag op basis van ingewijden.

De beroemde Playboy Mansion van het concern stond al langer te koop. Het tekoopbordje in de tuin van het landhuis trok volgens de bronnen geïnteresseerden voor het hele bedrijf aan. Een verkoop van onderdelen zou ook tot de mogelijkheden behoren.

De mogelijke verkoop volgt kort op de beslissing om blootfoto’s uit het blad te bannen en het merk een makeover te geven voor het digitale tijdperk. Het concern is nu nog van Icon Acquisition Holdings. De bijna negentigjarige Playboy-oprichter Hugh Hefner zou voor ongeveer een derde eigenaar zijn van dat bedrijf.

Hefner haalde Playboy samen met private investeerders in 2011 van de beurs. Het bedrijf werd toen op 207 miljoen dollar gewaardeerd.

Playboy verdient zijn geld naast het uitgeven van verschillende media met licentiëring van zijn merk. De Nederlandse Playboy werd in 2014 door Sanoma verkocht aan Pijper Media en bevat nog wel naaktfoto's.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl