Snel miljonair worden? In dit artikel 5 ideeën van anderen die je voor gingen. 

Business Insider verzamelde 11 creatieve manieren om online veel geld te verdienen. Wij hebben de leukste in dit artikel beschreven.

1. Maak een frustrerende, virale app zoals Flappy Bird en laat het minimaal 20 dagen in de app store staan.

De maker van het verslavende spel Flappy Bird zei in een interview met The Verge dat hij een tijdlang 50.000 dollar per dag verdiende aan de kleine banner bovenaan het gratis spel. In 20 dagen zou hij dus al 1 miljoen dollar hebben verdiend met het spel.

2. Verkoop 714.286 zelf-gepubliceerde e-books via Kindle.

De 29-jarige Amanda Hocking verkocht enkele jaren geleden zo’n 100.000 e-books per maand, waar ze 1,40 dollar per exemplaar mee verdiende. Het succes van het boek was groot en ze verkocht er zeker meer dan 714.286, het aantal dat ze minimaal nodig had om miljonair te worden.

3. Million-dollar home page

Lees ook op Business Insider

Alex Tew maakte als 21-jarige een home page en verkocht advertentieruimte voor 1 dollar per pixel. De pagina had 1 miljoen pixels en zijn home page was ‘uitverkocht’. Hij was de website begonnen om zijn studie te kunnen betalen. Dat moet nu in ieder geval geen probleem meer zijn.

4. Iets minder snel, maar niet minder effectief: 10 jaar UberX chauffeur in New York

De gemiddelde UberX chauffeur in New York verdient 90.000 dollar per jaar, waarbij de chauffeur wel minimaal 40 uur per week moet werken. Werkt hij veel meer, dan kan hij wat extra’s verdienen. Doe dit keer 10 en je hebt een miljoen verdiend.

5. Verkoop 10.262 business plannen op eBay

Een paar jaar geleden probeerde startende ondernemer Samuel Katabaaz 99.999 kopieën van zijn eigen business plan te verkopen via eBay. Per ondernemingsplan vroeg hij 111 dollar.  Na aftrek van de kosten van eBay hield hij 97,45 dollar per plan over. Met de opbrengst wilde hij zijn eigen start-up financieren. Jammer genoeg weten we niet wat er van zijn plan terecht is gekomen, maar of dit de effectiefste manier is om miljonair te worden, vragen we ons af.

 

 

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl