De meeste mensen dromen over ten minste één episch feest in hun leven. Of het nu Oktoberfest in Duitsland is of Mardi Grass in New Orleans.

Om je te helpen bij het opstellen van een bucketlist, maakten we een lijst van de 37 grootste en wildste feesten van over de hele wereld.

Van dansen in een wirwar van kleuren tijdens India’s Holi-festival tot het gooien van tomaten tijdens La Tomatina in Spanje.

Voor deze feesten en festivals wil je best de wereld over vliegen. Gelukkig zijn er opvallend veel festivals in onze buurt te vinden.

Talia Avakian werkte mee aan een eerdere versie van dit artikel.


Het EXIT Festival in Novi Sad, Servië begon eigenlijk als een studentenprotest voor democratie. Inmiddels is het uitgeroepen tot het beste Europese festival in 2014. Het festival vindt plaats op een fort bij een spectaculaire bocht in de Donau.

Foto: Facebook/Exit Festival

Lees hier meer over EXIT »


Volgens onze Amerikaanse collega's mag Koningsdag - King's Day - niet in dit lijstje ontbreken. Meer dan een miljoen mensen zijn jaarlijks in Amsterdam te vinden om dag en nacht te feesten.

Foto: iStock/User5387422_776

Het grootste jaarlijkse muziekfestival van Polen wordt georganiseerd op een oude militaire luchthaven in havenstad Gdynia: Open'er Festival. Bezoekers kunnen genieten van modeshows en disco's in bunkers en optredens van grote namen.

Foto: Facebook/Open'er Festival

Lees hier meer over Open'er Festival »


Ieder jaar in augustus vindt de grootste foodfight ter wereld plaats: La Tomatina. Ongeveer 30.000 mensen komen naar Buñol, Spanje om te feesten en tomaten naar elkaar te gooien.

Foto: Ander Gillenea/Getty Images

Lees hier meer over La Tomatina »


Tijdens Distortion in het Deense Kopenhagen zijn er enorme straatfeesten gedurende de dag, 's nachts feestjes in clubs en meerdere dagen een rave in de haven.

Foto: Facebook/DISTORTION

Lees meer over Distortion »


Summerfest, één van de grootste muziekfestivals ter wereld, trekt jaarlijks ongeveer 900.000 bezoekers. Op de oevers van een meer in Milwaukee vind je meerdere muziekhallen en restaurants die er het hele jaar zijn te vinden, maar speciaal voor het festival zijn gebouwd. Bezoekers kunnen genieten van meer dan 1.000 verschillende optredens.

Foto: Summerfest

Lees hier meer over Summerfest »


Met zeven hoofdpodia is het Fuji Rock Festival het grootste festival van Japan. Het festival wordt gehouden in het Naeba Ski Resort waar bezoekers een schitterend uitzicht hebben en kunnen genieten van optredens van artiesten zoals de Red Hot Chili Peppers.

Foto: Facebook/Fuji Rock Festival

Lees hier meer over Fuji Rock Festival »


Rio de Janeiro, Brazilië, heeft het grootste carnaval ter wereld. De viering staat bekend om zijn kostuums, getalenteerde dansers en enorme parades en straatfeesten.

Foto: Buda Mendes/Getty Images

Lees hier meer over Rio Carnival »


Meer dan 100.000 mensen komen in verkleedkleding bij elkaar om deel te nemen aan Bay to Breakers, een liederlijke stadsbrede optocht in San Francisco, Californië.

Foto: Flickr/Kevin Edwards

Lees meer over Bay to Breakers »


Het Holi-festival wordt in heel India georganiseerd om de lente te vieren. Verwacht een groot gevecht waarbij mensen felgekleurde bloemen naar elkaar gooien. Hieraan dankt het festival zijn bijnaam: 'the festival of colors'.

Foto: Getty Images/Daniel Berehulak

Lees hier meer over Holi »


In juli komen miljoenen mensen bij elkaar in Boryeong, Zuid-Korea om deel te nemen aan het Boryeong Mud Festival: een gigantisch modderfeest dat tien dagen duurt.

Foto: Getty Images/Chung Sung-Jun

Lees hier meer over Boryeong Mud Festival »


Het Sziget Festival is één van de grootste culturele en muzikale evenementen van Europa. Duizenden mensen komen naar het eiland Óbudai-sziget midden in Boedapest, Hongarije. Verwacht talloze feesten gedurende de dag en artiesten die alles spelen, van pop en rock tot metal en jazz.

Foto: Facebook/Sziget Festival Official

Lees hier meer over Sziget Festival »


Ieder jaar in augustus komen er meer dan 65.000 mensen naar Nevada's afgelegen Black Rock Desert om te genieten van muziekoptredens, kostuums en gigantische vuren bij de tijdelijke gemeenschap van Burning Man.

Foto: Jim Urquhart/Reuters

Lees hier meer over Burning Man »


In februari vechten duizenden mensen voor de eer tijdens het driedaagse Gevecht van de sinaasappels: de grootste foodfight van Italië.

Foto: Getty Images/Marco Di Lauro

Lees hier meer over Battle of the Oranges »


Het Electric Daisy Carnival is een driedaags festival in Las Vegas met elektronische muziek. Meer dan 500 van de populairste dj's ter wereld treden op.

Foto: Getty Images/Ethan Miller

Lees meer over Electric Daisy Carnival »


Tijdens het zestiendaagse Oktoberfest in Munchen kun je samen met zes miljoen (!) anderen in dirndl of lederhosen genieten van enorme pullen bier.

Foto: REUTERS/Michaela Rehle

Lees hier meer over Oktoberfest »


Sydney, Australië heeft één van de grootste oudejaarsvieringen ter wereld. Meer dan een miljoen mensen komen bij elkaar om te kijken naar het vuurwerk en de lichtparades.

Foto: Jeremy Ng/Getty Images

Lees hier meer over New Year's Eve in Sydney »


Thailands wilde Full Moon Party vindt plaats in Koh Pha Ngan op de avonden dat het volle maan is. Feestvierders komen samen op het strand om te drinken, te dansen en om over vuur te springen.

Foto: Getty Images/Paula Bronstein

Lees hier meer over de Full Moon Party »


Kampeer met andere feestvierders op Coachella, een driedaags muziekfestival in Indio, Californië.

Foto: Getty Images/Kevin Winter

Lees hier meer over Coachella »


Songkran, Thailands traditionele nieuwjaarsdag, is één van de grootste watergevechten ter wereld. Duizenden mensen komen in april samen om water naar elkaar te gooien of te spuiten.

Foto: Getty Images/Borja Sanchez Trillo

Lees hier meer over Songkran »


Tijdens Fasnacht, het grootste feest van Zwitserland, gaan alle lichten in Bazel uit en vullen optochten de straten. De feesten gaan de hele nacht door, met een hoop drinken en zingen.

Foto: Flickr/Noel Reynolds

Lees hier meer over Fasnacht »


Iedere twee jaar komen duizenden mensen samen voor het Concurs de Castell in Tarragona, Spanje om de hoogste menselijke toren ter wereld te bouwen. Sommige van deze torens zijn meer dan tien verdiepingen hoog.

Foto: Facebook/Concurs de Castells de Tarragona

Lees hier meer over Concurs de Castell »


Canada's Calgary Stampede is een tiendaags festival met concerten, 'chuckwagon races' en één van de grootste rodeo's ter wereld.

Foto: Facebook/Calgary Stampede

Lees hier meer over Calgary Stampede »


Mardi Gras in New Orleans is een wereldberoemd festival met grappige kostuums en parades die starten op zondag en duren tot de ochtend van Vette Dinsdag.

Foto: Wikimedia commons

Lees hier meer over Mardi Gras »


Met ruim twee miljoen gasten en honderden concerten in tien of elf dagen is het Festival International de Jazz de Montreal het grootste jazzfestival ter wereld.

Foto: Facebook/Festival International de Jazz de Montréal

Lees hier meer over het Festival International de Jazz de Montreal »


Het Snowbombing Festival in Mayrhofen in Oostenrijk is een mix van skiën en snowboarden samen met dj's die boven op de berg draaien.

Foto: Facebook/snowbombing

Lees hier meer over Snowbombing »


St. Patrick's Day in het Ierse Dublin is een feest vol gigantische parades, Ierse folk en veel Guinness.

Foto: Facebook/St. Patrick's Festival Ireland

Lees hier meer over St. Patrick's Day in Dublin »


Sinds 1970 wordt in Engeland het vijfdaagse muziekfestival Glastonbury georganiseerd. Hier vonden een aantal van de meest memorabele muziekoptredens ooit plaats.

Foto: Getty Images/Ian Gavan

Lees hier meer over Glastonbury »


In eerste instantie werd Rock in Rio in Brazilië georganiseerd, maar inmiddels reist het grootste muziekfestival ter wereld ieder jaar van stad naar stad. Eerder traden er al artiesten als Queen, AC/DC en Ozzy Osbourne op.

Foto: Buda Mendes/Getty Images

Lees hier meer over Rock in Rio »


Een van de grootste muziekfestivals van Europa, Roskilde, vindt plaats in Denemarken. Acht dagen lang treden hier meer dan 180 artiesten op.

Foto: Facebook/Roskilde Festival

Lees hier meer over Roskilde »


Het Albuquerque International Balloon Fiesta is het grootste luchtballonfestival ter wereld. In negen dagen tijd vliegen honderden luchtballonnen over de Sandia Mountains in de Amerikaanse staat New Mexico.

Foto: Facebook/Albuquerque International Balloon Fiesta

Lees hier meer over Albuquerque International Balloon Fiesta »


In het laatste weekend van juli vindt in de Belgische gemeente Boom Tomorrowland plaats. Op het elektronische muziekfestival komen meer dan 180.000 bezoekers en bijna 100 dj's af. De aankleding is altijd je van het.

Foto: Flickr/Serge

Lees hier meer over Tomorrowland »


Meestal is Ultra Music Festival in Miami binnen enkele seconden uitverkocht. 330.000 feestvierders komen samen om van elektronische muziek te genieten in de warmte.

Foto: Wikimedia commons

Lees hier meer over Ultra Music Festival »


Marokko's Mawazine Festival noemt zichzelf 'het ritme van de wereld' dankzij de verschillende muziekstijlen die er te vinden zijn. Er komen miljoenen bezoekers af op de internationale artiesten en opkomende lokale namen, straatoptredens gedurende de dag en talloze activiteiten.

Foto: Facebook/Festival Mawazine

Lees hier meer over Mawazine Festival »


Tijdens het Governor's Ball Music Festival op Randall's Island in New York City kun je genieten van artiesten als Chance the Rapper, Lorde en Childish Gambino. Het driedaagse festival biedt verschillende genres zoals rock, rap, elektronische muziek, hip-hop, indie en pop.

Foto: Getty Images/Brad Barket

Lees hier meer over Governors Ball »


Het Dour Festival is één van de grootste festivals van België en bestaat sinds 1989. Vijf dagen lang kun je genieten van negen verschillende podia met gerenommeerde en opkomende namen.

Foto: Facebook/Dour Festival

Lees hier meer over Dour Festival »


In Grant Park in Chicago vind je Lollapalooza: acht podia en meer dan 170 bands van over de hele wereld. De line-up van dit jaar bestond onder andere uit The Killers en Arcade Fire.

Foto: Getty Images/Jeff Gentner

Lees hier meer over Lollapalooza »


LEES OOK: Voormalig Trump-adviseur Steve Bannon draagt verschillende overhemden over elkaar: dat is geen modestatement