Soms is er maar één gerecht nodig om je vakantie onvergetelijk te maken.
Van de heerlijke ceviche in Peru tot de moderne Spaanse keuken in het prijswinnende El Celler de Can Roca.
Hieronder vind je een lijst van 22 gerechten die je ten minste één keer moet proberen. Deze maaltijden wil je niet missen als je op reis bent.
We beginnen meteen goed met de icoon van Berlijn: de curryworst. Varkensvlees met curry. Inwoners van de stad zijn gek op die van Konnopke’s Imbiss in de wijk Prenzlauer Berg.
Neem het legendarische broodje pastrami bij Katz’s Delicatessen in New York. Op het broodje vind je dikke plakken vlees en mosterd, geserveerd met augurk.
De lekkerste pekingeend vind je in Beijing, China. Voor de ultieme bite doe je het vlees in een dun pannenkoekje met lente-ui en hoisinsaus.
Bestel een hotdog bij Bæjarins Beztu Pylsur in Reykjavik, IJsland: lamsvlees met een romige saus op mayonaisebasis.
Probeer de beste ceviche van Peru (rauwe vis gegaard in citroensap en peper) bij Sakuay (ook wel bekend als Chez Wong) in Lima.
Een heerlijke 'lobster roll' eet je bij Bar Harbor in het Amerikaanse Maine.
Proef de verschillende smaken in biryani, een Indisch gerecht met rijst, groente, gemarineerd vlees en kruiden. De beste van India eet je in Paradise Food Court in Hyderabad.
Proef verse vis in Belize. Hier vind je alles van garnalen tot mosselen en coquilles.
Probeer het beste van de Spaanse keuken bij El Celler de Can Roca in Girona, Spanje. Het restaurant werd onlangs uitgeroepen tot tweede beste restaurant ter wereld.
Bron: The World's 50 Best