Fietsenmakers zijn over het algemeen kleinere zaken met een lokaal bereik. In Nijmegen vormen een aantal bedrijven een heus fietscentrum. “Ik denk dat ik hier twintig procent meer omzet heb.”

Elan Ligfietsen is het bedrijf van Hans van Vugt. In april verhuisde hij van een kleine werkplaats naar een grote, witbetegelde hal in een voormalig fabrieksgebouw. “Onze huidige werkplaats is al bijna groter dan de hele winkel waar we eerst zaten.”

Maar het zijn niet alleen zijn ligfietsen die staan te glimmen in de showroom. In het Fietscentrum Nijmegen huizen een racefietswinkel, de designfietsenwinkel Stipbike, een bedrijf dat fietsclinics verzorgt, fietscadeau-winkel CycloCadeau én een koffiebar. Fietsverhuurbedrijf De Mastworp verhuurt alles wat met fietsen te maken heeft, van tandems tot mountainbikes.

Meer omzet zonder extra reclame

De bedrijven willen zich met het Fietscentrum samen profileren, met fietsarrangementen, een technische cursus en lezingen. Het moet een plek worden waar kennis en creativiteit samenkomen en leiden tot economische groei.

Van Vugt merkt nu al dat hij veel meer aanloop heeft dan voor de verhuizing. “Ik denk dat ik dit jaar vijftien tot twintig procent meer omzet heb, en dat is nog zonder dat we extra reclame hebben gemaakt. Terwijl de vraag naar ligfietsen op zich gelijk blijft. Het komt doordat we met zijn allen bij elkaar zitten. Het is een echte kruisbestuiving.”

Tijdens ons bezoek is Van Vugt bezig met onderhoud aan een mountainbike van minder dan tien kilo die hij zelf bouwde. In het achterwiel van de fiets zit een Roloph-naaf, waar Elan importeur van is. “Met deze naaf kun je honderdduizend kilometer fietsen. De klant rijdt er al twee jaar bergen mee op en af, en de fiets wil maar niet kapot. Maar ja, hij is dan ook wel duizend euro duurder dan een ander systeem.”

Fietsen van hout, bamboe en koolstofvezel

In de showroom staan heel verschillende fietsen: fietsen die helemaal van hout zijn gemaakt, of van bamboe, en natuurlijk elektrische fietsen, van Bosch. Er staat een fiets die de broer van Hans van Vugt bouwde, helemaal van koolstofvezel. De fiets is matzwart en superlicht; met één hand til je hem op.

Elan Ligfietsen verkoopt ligfietsen met twee of drie wielen en is gespecialiseerd in ligfietsen voor mensen met een lichamelijke beperking. De naam Elan is een combinatie van de namen van Hans van Vugt en zijn vrouw Ellen. Zij gaat in haar ligfiets komende week het wereldrecord op de 200 meter verbeteren. Hij is er zeker van dat het haar gaat lukken.

De fiets waar Van Vugt het meest trots op is, is een rode Chamsin-fiets. Dat merk heeft hij vorig jaar overgenomen en daarna zelf doorontwikkeld. De goudkleurige ketting die nu op de fiets zit is alleen voor op beurzen. “Hij is snel, comfortabel en toch helemaal niet zwaar. Het lassen en spuiten gebeurt in Nederland en ik zet ze zelf in elkaar. Helemaal een Nederlands fabrikaat.”

Tien tot vijftien bedrijven in één pand

Eind van het jaar moeten het Fietscentrum bestaan uit tien tot vijftien bedrijven. “We hebben nog 1.600 vierkante meter ruimte in de kelder, en 300 vierkante meter werkplaats-ruimte. We zoeken nog mensen uit de sportmedische hoek, zoals een fysiotherapeut en een trainingsbegeleider.”

Is er wel voldoende afzetmarkt voor zoveel fietsenbedrijven? “Het zijn allemaal bedrijven die elkaar versterken, dus geen directe concurrenten. Daar kiezen we ze ook op uit. We zoeken bewust geen concurrenten van elkaar.”

Het idee van een fietsencentrum is nieuw voor Nederland, meent Van Vugt. Maar er wordt al over gepraat op meer plekken in Nederland. “We bestaan pas vijf maanden en het kopiëren begint nu al.”

Lees ook

De Frietfiets: niet zomer aan patatje, maar premium friet

Fotolijstjes op je bureau zijn zo 2013: Scanologics print jouw gezin uit in 3D

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl